Annonce
Fyn

Satser på tiltrædelse efter sommerferien: Stor flok skal finde ny børne- og ungedirektør

Børn- og Ungeforvaltningen skal have ny direktør, efter Poul Anthoiussen i december sidste år mistede livet i forbindelse med en trafikulykke. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Både politikere, chefer og menige medarbejdere inddrages nu, hvor der skal ledes efter en ny direktør til Børn- og Ungeforvaltningen som afløser for Poul Anthoniussen, der i december døde efter en trafikulykke.
Annonce
Annonce

Byrådet bestemmer

Men først venter altså en længere ansættelsesproces: På baggrund af interviews med både interne kommune-folk og eksterne samarbejdspartnere omkring en direktør for Børn- og Ungeforvaltningen sammenstykker Mercuri Urval en job- og personprofil.

Det er også rekrutteringsbureauet, der kaster de første vurderende blikke på ansøgerfeltet, inden det nedsatte samtaleudvalg udvælger kandidaterne til første samtalerunde. Dernæst følger en anden samtalerunde, hvor det samlede Økonomiudvalg også hentes ind.

Mellem de to samtalerunder tilbydes de udvalgte ansøgere hver især en individuel snak med både børn- og ungerådmanden Susanne Crawley Larsen (R) og med stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Efter anden samtalerunde peger samtaleudvalget på en ønsket kandidat, og så er det formelt byrådet, der skal træffe den endelige beslutning om direktøransættelsen.

Den tidligere stabschef i Børn- og Ungeforvaltningen Camilla Nowak Kirkedal er foreløbig konstitueret som direktør i Børn- og Ungeforvaltningen.

Hun har siden 2016 været forvaltningens stabschef for politik og strategi.

Børn- og ungerådmanden, borgmesteren, stadsdirektøren, en repræsentant fra kommunens direktørgruppe, to fra Børn- og Ungeforvaltningens chefgruppe og fire medarbejderrepræsentanter fra samme forvaltning.

Et par håndfulde folk får plads i det samtaleudvalg, der sammen med rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval nu skal finde en ny direktør til Børn- og Ungeforvaltningen og de flere end 6000 medarbejdere dér.

Økonomiudvalget skal onsdag godkende den proces og den personkreds, som skal sætte navn på det menneske, der skal erstatte Poul Anthoniussen. Han mistede i begyndelsen af december sidste år livet efter en trafikulykke på en vestfynsk rasteplads.

Forventningen er, at en ny direktør kan sætte sig på posten fra 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Kniv-røver fik straksdom: Overvejede flere forretninger, men vil ikke røve fra butikker med kvindelige ekspedienter

CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce