x
Annonce
Svendborg

Samtalesalon om mænds kønsroller i forsamlingshus

Anders Carlsson er vært og ordstyrer ved samtalesalonen i Svendborg Forsamlingshus den 3. marts. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg: Der er føde til både krop og sjæl, når der er samtalesalon i Svendborg Forsamlingshus tirsdag 3. marts.

Her er valgmenighedspræst Anders Carlsson nemlig ordstyrer ved en snak om kønsidentitet og kønsroller, hvor fokus vil være på mænd. Det vil et panel, som blandt andet skal bestå af dansklærer Jamal Chahboun og journalist Svend Løbner, snakke med om. Formålet er at afsøge, hvad det er, der danner og former os som mennesker, og hvordan mødet med andre kulturer påvirker os, lyder det i en pressemeddelelse.

- Kulturmøder kaster ofte lys over skygger og gåder i vores egne liv, og mødet med mennesker fra andre kulturer er med til at forme og danne vores indblik i os selv og vores udsyn til verden omkring os. Vi får måske endda en aha-oplevelse, siger Anders Carlsson ifølge pressemeddelelsen.

Det starter klokken 16.30 med et par fællessange og en kop kaffe, og efter paneldebat i en times tid står Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde for mad, mens snakken kan fortsætte hen over bordene.

Der er gratis adgang, og også kvinder er velkomne understreges det. /catj

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Min Mening: Hvor går grænsen?

Læserbrev

Debat: Danmark længe leve

Jeg har altid været taknemmelig og stolt over at være født i Danmark. Som pensionist i ”risikoalderen” er min taknemmelighed blevet forstærket i denne alvorlige coronatid. Efter udbringning af et ”leve” er der tradition for, at et ”hurra” følger efter. Et ”hurra” betyder, at man giver udtryk for ”hyldest /begejstring” . Efter min mening er der netop i dagens Danmark god mening i at udbringe adskillige ”hurra'er”. Først og fremmest til regeringen med statsministeren, finansministeren og sundhedsministeren i spidsen. De trådte i karakter med en meget hurtig indgriben - såvel for sundheden sundheden som med økonomiske tiltag. I samme forbindelse skal også roses det samlede folketing, som fra yderste venstre til yderste højre har udvist stor ansvarlighed. Det er demokrati og solidaritet i bedste danske forstand. ”Hurra” sendes også til de dygtige og ansvarlige personer vi lige pludselig har fået kendskab til via TV og presse. Fra Sundhedsstyrelsen, myndighederne, faglige organisationer, arbejdsgivere og medarbejdere. Repræsentanter fra stat, regioner og kommuner. Jeg er dybt imponeret af deres viden, energi og samfundssind. Jeg føler mig tryg ved at se – og ikke mindst at lytte til - og efterleve de anbefalinger, vi alle modtager. Sidst et kæmpe ”hurra” til de mennesker, der befinder sig i den såkaldte ”frontlinje”. Mennesker, der udfører et arbejde, som er vigtig for, at så mange som muligt kommer igennem krisen i god behold. Jeg tænker ikke mindst på området sundhed og pleje. Også medarbejdere inden for transport, ”nødvendig” butiksåbning og medie verdenen fortjener ros, - og det samme til de selvstændige og virksomheder, som udviser kreativitet med produktudvikling og nye tiltag for at fastholde sine medarbejdere. Omsorgen for hinanden er stor – frivillige ”tilbyder” sig i stort antal, og jeg er sikker på, at vi kan overføre mange af de udfordringer, vi udsættes for i disse uger til noget positivt, når vi har fået bugt med denne grimme coronavirus. Inden længe vil der komme meninger om mange af de initiativer, der er igangsat, set fra ”bagklogskabens klare lys”. Jeg er sikker på, det ikke vil ændre på min respekt for de forhold, jeg har beskrevet. God påske. Og til alle unge og gamle: Lad os vise sammenhold ved at holde afstand.

Annonce