Annonce
Langeland

Sag om mishandling af ponyer på Langeland: Udsat igen - man gør fjerde forsøg

Heller ikke i tredje forsøg kunne man gennemføre dyreværnssagen. Den kommer på retslisten igen senere. Arkivfoto: Jens Wognsen
Mand fandt bøde på 12.000 kroner givet med urette.
Annonce

NORDLANGELAND: Mens man fik gennemført sagen om ulovlig opbevaring af jagtvåben, bortset fra afsigelse af dommen, måtte man ved Retten i Svendborg endnu engang udsætte en sag mod den samme mand om mishandling af to ponyer, som han står tiltalt for.

Der er meget "juridisk skoleridt" i sagen. Han blev tidligere, i juni 2018, idømt en bøde på 12.000 kroner i denne dyreværnssag, men følte sig dømt med urette og var i øvrigt ikke selv til stede ved retssagen dengang. Han har ifølge retsplejeloven mulighed for at få sagen genoptaget.

Men hans kone kan ikke varetage hans interesser i denne sag, netop fordi den blev behandlet dengang i 2018 uden hans tilstedeværelse. Så man må på den igen og finde en ny dato.

Det bliver fjerde forsøg. Sagen skulle have været for i vinter, men blev udsat. 11. maj forsøgte man igen, men han var ikke til stede, og dommeren fandt ikke grundlag for at anholde en person i en sag, hvori der højst kan gives en bøde.

Hvornår den nye sag så kommer for retten vides ikke. Manden ønsker tilstrækkelig tid til at forberede sagen, mens anklageren slog på, at forholdet er fra 2016, så der skal ikke gå for lang tid, ønskede hun.

Der kommer i hvert fald til at gå mere end 14 dage, påpegede dommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce