Annonce
Erhverv

Søren sælger robotter i bundter: Fynske robotfirmaer er tilbage i øverste gear

Søren E. Nielsen tiltrådte sidste sommer som ny øverste direktør i Odense-virksomheden Mobile Industrial Robots. Virksomheden oplevede meget lille vækst i 2020, men kommer ind i 2021 med rekordfart på salget og hyrer igen mange nye medarbejdere. Arkivfoto: Nils Lund Pedersen
Direktøren i Mobile Industrial Robots Søren Nielsen solgte robotter som aldrig før i første kvartal, hvor en kunde alene bestilte 60 stk. i en ordre. Også Universal Robots oplever markant fremgang og rykker fri af corona-nedgang.

Odense: Med salg af robotter i bundter på op til 60 stk. i en enkelt ordre har fynske Mobile Industrial Robots præsteret sit bedste kvartal nogensinde i årets første tre måneder, hvor salget var 55 procent højere end samme periode sidste år.

Hos Universal Robots, der ligeledes er ejet af amerikanske Teradyne, har man også oplevet en voldsom vækst i forhold til sidste år.

Samlet set ligger automatiseringsgruppen i Teradyne - hvor MIR og UR fra Odense er de største virksomheder - 33 procent over omsætningen i første kvartal i år sammenlignet med sidste år, hvor corona slog luften ud af væksten.

Annonce

Det har ændret sig i årets første måneder, fortæller adm. direktør Søren E. Nielsen.

- Vi har i januar leveret en ordre på 60 robotter til en amerikansk kunde på en ordre. Det har vi ikke prøvet før, og der er i det hele taget en del flere, der køber robotter og nu udvider deres flåder. Vi har flere ordrer på 15-30-40 robotter, siger han.

Kunderne er gået fra afprøvning og projekter til at skalere automation og robotterne op i virksomheden, fortæller han.

- De er færdige med at teste og afprøve dem. I den her måned i april har vi den første kunde, som har over 100 robotter, og inden sommerferien har vi to kunder med over 100 robotter, siger han.


MIR's salg buldrede afsted i første kvartal og lå hele 55 procent højere end samme kvartal i 2020.

Fra artiklen


MIR havde i 2020 en fremgang på blot en enkelt procent, hvilket er usædvanligt for den fynske robotproducent, der ligesom mange andre blev ramt af corona-afmatningen. Hos Universal Robots var man 12 procent under niveau i 2020, men der er for alvor kommet gang i robotforretningerne igen begge steder.

Direkte ind i produktionen

Allerede i sidste kvartal af 2020 var der kraftige tegn på, at kunderne igen havde sat fart i automatiseringen og bestilte flere robotter. Det fortsatte ind i første kvartal, fortæller Søren E. Nielsen.

- Vores kunder er gået over til at implementere robotter direkte i deres kerneproduktion, og derfor skal vores robotter være i industriel kvalitet, siger han.

Både MIR og UR har været meget hægtet op på bil- og elektronikindustrien, hvor man fortsat oplever stor efterspørgsel. Det er fortsat der, man har det største salg og de store ordrer, men samtidigt oplever man også stigende salg til brancher i forbrugsvarer og medicinalindustri. Den globale pandemi har desuden fået udviklingen af rengøringsmoduler til MIR's robotter til at boome.

Hos Universal Robots er den øverste chef endnu mere grøn i stolen, idet Kim Povlsen tiltrådte midt i februar. Han kunne dog allerede i sit første interview fastslå, at tilbagegangen under corona blev vendt til fremgang i sidste kvartal i 2020.

Kim Povlsen tiltrådte som ny adm. direktør for Universal Robots i midten af februar, hvor han tog over efter Jürgen von Hollen. Arkivfoto: Vibeke Volder

- Vi havde det bedste kvartal i virksomhedens historie i sidste kvartal af 2020, og vi har indledt 2021 på samme niveau, sagde Kim Povlsen i sit første interview som UR-boss i denne avis.

De firmaer har ikke kun fået ny stor vækst i ordrerne, man ansætter også igen. Hos MIR tiltrådte 26 nye medarbejdere i første kvartal, så man kan følge med udviklingen, fortæller Søren E. Nielsen, som er i fuld gang med at fordoble det antal nu.

- I takt med at vores vækstrate igen stiger, søsætter vi nye projekter. Vi har blandt andet netop opslået 10 stillinger alene til at understøtte det nye servicekoncept, og vi skal ansætte yderligere 10-15 medarbejdere til andre nye tiltag i den nærmeste fremtid, siger Søren Nielsen.

Teradyne venter, at robot-gruppen for hele 2021 vokser med 30 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce