Annonce
Ærø

Søren Pape Poulsen på Ærø-besøg: Kan der ligge en klima- og erhvervsskole på Ærø?

Der skal laves tre nye klima- og erhvervsskoler ifølge regeringen. De konservative luftede idéen om en skole på Ærø for Søren Pape Poulsen.
De konservative på Ærø ser gerne, at en ny klima- og erhvervsskole kommer til at ligge på Ærø. Den idé luftede de for partiformand Søren Pape Poulsen (K), da han besøgte Ærø fredag.

Ærø: Kan der ligge en klima- og erhvervsskole på Ærø? Det var blandet andet på dagsordenen, da formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, besøgte Ærø fredag formiddag. Fyns Amts Avis møder Søren Pape Poulsen ved indgangen til Marstal Navigationsskole. Han er ledsaget af de konservative kommunalpolitikere Mads Boeberg Hansen, Leo Holm og Søren Degn Laxy, og rektor for navigationsskolen Helle Bak Poulsen modtager dem i indgangen. De kommer lige fra Søby, hvor Søren Pape Poulsen var på Ellen-besøg, og nu er turen kommet til navigationsskolen, før han skal med Ærøxpressen hjem igen.

Den konservative spidskandidat Mads Boeberg Hansen vil gerne vise sin landsformand, hvor langt Ærø er nået i den grønne omstilling, men han har også en særlig idé, som han gerne vil lufte.

Søren Pape Poulsen blev vist rundt på navigationsskolen til en snak om deres arbejde.

- Regeringen forestiller sig, at der skal oprettes tre klima- og erhvervsskoler i Danmark, og det synes vi er rigtig interessant. Derfor har vi tænkt os at bede om kommunalbestyrelsens mandat til, at kommunens administration arbejder på at få sådan en til Ærø. Det er de små muligheder, vi skal gribe for at sikre, at vi også har et helårssamfund de næste mange år, siger Mads Boeberg Hansen.

Annonce

En klima- og erhvervsskole på Ærø

Regeringen skrev i en pressemeddelelse den 7. september 2021, at Danmark skal gøres stærkere og grønnere med tre nye klima- og erhvervsskoler. Mads Boeberg Hansen ser derfor Ærø som et oplagt mål for sådan en skole. Derfor blev Søren Pape Poulsen også vist rundt på navigationsskolen til en snak om, hvordan de arbejder, og turen gik blandt andet til Ærø EnergyLab, hvor han også kunne se den fysiske RESponsible Island Prize, som han havde hørt så meget om forinden. Søren Pape Poulsen fortæller, at han er inspireret af de ting, han har set, men han ved ikke, hvor store regeringen tænker, at klima- og erhvervsskolerne skal være.

- Vi har jo set udspillet, men vi har ikke været inde i forhandlingerne endnu. Men jeg synes, det er interessant at se, om man kunne have sådan en skole - alt efter hvor stort regeringen tænker det - eller om det her kunne være en del af noget, som hørte til en større skole. Jeg synes jo, man har hele kæden her, og det synes jeg bestemt er interessant at tage med videre, når vi skal ind i et forhandlingsrum, siger den konservative formand.

Så du tænker godt, at Ærø kunne være et potentielt sted at åbne en klima- og erhvervsskole?

- Jeg synes, det kunne være rigtig interessant, og det vil jeg rigtig gerne diskutere. Jeg fægter bare lidt efter at vide, hvad regeringens tanker er, og hvor store enheder de tænker. Hvis det skal være meget store state of the art skoler, så tænker jeg, at hvis man skulle lave det her på Ærø, så skulle den i hvert fald være koblet på et eller andet. Men det kunne jo udvikle øen enormt meget, hvis man fik andel i det her. Man har jo vist vejen.

Annonce

Det handler om størrelse

Om Ærø har kapaciteten til at huse en klima- og erhvervsskole afhænger af, hvor store regeringen har tænkt sig, at skolerne skal være. Hvis der er tale om store skoler, bliver det, ifølge Søren Pape Poulsen, problematisk for Ærø, men han ser et potentiale i at have en mindre enhed på øen.

- Hvis det nu skulle være en stor skole et stykke herfra, så kunne det godt ske, man fandt en afgrænset enhed, som man arbejder med her. Men det er klart, at hvis regeringen tænker, det skal være store skoler med 1000 elever, så er der jo lige et stykke vej igen på Ærø. Men jeg synes jo, man skal tage fat i de gode eksempler, der er rundt omkring - for eksempel her på Ærø - og se, hvordan man bruger og udvikler det, siger han.

Søren Pape Poulsen vil gerne have Ærø i tankerne, når der skal forhandles mellem folketingets parter om en ny klima- og erhvervsskole.

Den konservative formand er påpasselig med at love noget, men han vil gerne have Ærø i tankerne, når folketingets parter rammer forhandlingsbordet om de tre klima- og erhvervsskoler.

- Jeg vil gerne tage med videre. Jeg spiller lidt med blind makker nu, for jeg ved ikke præcis, hvad regeringen mener med de tre skoler, de har lagt op til. Men jeg synes, at eksemplets magt viser meget godt her, hvad man kan med den grønne omstilling. Hvis man så vil have nogle meget store skoler, og der hernede kunne blive en del af noget - det vil jeg rigtig gerne tage med ind i rummet. For jeg synes, vi har et rigtig godt eksempel hernede på Ærø, afslutter han.

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Annonce