Annonce
Svendborg

Søndagens sydfynske coronatal: To kommuner går frem, og to går tilbage

Fyns Amts Avis ser nærmere på de seneste tal fra Statens Serum Institut og tager pulsen på udviklingen af coronatilfælde i det sydfynske. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Sydfyn: Udviklingen af coronatallene i det sydfynske er noget af en blandet landhandel. De har dog det til fælles, at de alle ser anderledes ud søndag sammenlignet med lørdagens tal fra Statens Serum Institut.

Og mens det går den rigtige vej i Svendborg og på Ærø, går det den modsatte vej på Langeland og i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Svendborg har søndag 57 registrerede coronatilfælde de seneste syv dage. Det er én færre end lørdag.

Annonce

Incidensen, som er udtryk for antallet af smittede per 100.000 indbyggere, er 97 søndag, og da den skal være under 20 for ikke at figurere på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste, er der ganske lang vej for kommunen.

På Ærø er udviklingen gået fra ét coronatilfælde lørdag til nul søndag. Den eneste anden kommune i landet med nul coronatilfælde lige nu er Læsø.

I Langeland Kommune er man gået fra fire coronatilfælde lørdag til fem søndag. Dermed har Langeland en incidens på 40.

Også i Faaborg-Midtfyn Kommune går det den gale vej, eftersom der har været en stigning på to tilfælde. Dermed har kommunen søndag 19 tilfælde og en incidens på 36.

På landsplan ser det søndag værst ud i Ishøj Kommune, hvor incidensen er oppe på svimlende 363, efterfulgt af Brøndby med 337 og Struer med 333 i incidens. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Populistisk, Mette Kristensen

Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce