Annonce
Langeland

Søges: Fire borgere til demokratiudvalg på Langeland

Lisa Pihl Jensen er et af kommunalbestyrelsens tre medlemmer i Lokalt Demokratiudvalg.
Folk, der er interesserede, skal sende ansøgning til Økonomiudvalget.
Annonce

LANGELAND: Det har været længe undervejs, men nu er man så langt i processen, at kommunen søger de fire borgerrepræsentanter, der skal sidde med i det nye organ, Lokalt Demokratiudvalg.

Udvalget kan blandt andet forestå indsatser, der skal fremme sundheden, eller fysiske indretninger i et lokalområde i mindre skala. Langeland Kommune har afsat 100.000 kroner årligt, som udvalget kan dele ud af. Desuden skal der bruges 50.000 kroner til drift.

Kommunen ønsker at få så bred en sammensætning som mulig, så man både med hensyn til alder, køn og geografi kommer så vidt rundt på øen, som det er muligt.

Det er Økonomiudvalget, hvori alle fem partier i kommunalbestyrelsen har sæde, der udvælger de fire borgerrepræsentanter. Sagen afgøres på mødet mandag den 17. august.

Hvis man er interesseret i at sidde med i Lokalt Demokratiudvalg, skal man sende en kort ansøgning, maksimalt på en A4-side, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Annonce

Tre kommunalpolitikere sidder klar

Tidligere har kommunalbestyrelsen udpeget de tre politiske repræsentanter. Det er Lisa Pihl Jensen (S), Kim Welcher (DF) og Erik Hye Jørgensen (SF).

Suppleanter fra kommunalbestyrelsen til Lokalt Demokratiudvalg er Jan Ole Jakobsen (V) og Bo Nissen (K).

Det anbefales, at der også er to suppleanter for de fire borgerrepræsentanter.

Lokalt Demokratiudvalg vælger selv sin formand. Det blander Økonomiudvalget sig ikke i.

Egentlig skulle Lokalt Demokratiudvalg have været i sving allerede fra 1. april, men som så meget andet satte covid-19 en kæp i hjulet. Funktionsperioden er to-årig og sat til 31. marts 2022.

Om man så forlænger perioden tilsvarende i den anden ende, vides endnu ikke, men under alle omstændigheder rækker funktionsperioden ind i næste valgperiode for kommunalbestyrelsen. Der er kommunalvalg næste år i november, og den nye kommunalbestyrelse tiltræder 1. januar 2022.

Inden man fik etableret Lokalt Demokratiudvalg, havde Langeland Kommune nedsat det midlertidige Borgerinddragelsesudvalget, som på en række møder i efteråret 2018 rundt omkring i kommunen redegjorde for de tanker, ideer og ønsker, som var - og er - om at få engageret folk mere i det politiske arbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce