x
Annonce
Ærø

Søfartsmuseet frygter ikke Slots- og Kulturstyrelsens besøg: - Det skal nok gå hen og blive helt gemytligt

Marstal Søfartsmuseum får den 25. februar besøg af Slots- og Kulturstyrelsen, som skal lave en kvalitetsvurdering af museet. Arkivfoto
Tirsdag den 25. februar får Marstal Søfartsmuseum besøg af Slots- og Kulturstyrelsen, som skal lave en kvalitetsvurdering af museet. Museets leder og næstformand frygter ikke vurderingen, selvom museet i efteråret blev kritiseret af to tidligere museumsinspektører for at have et dårligt arbejdsmiljø.

Marstal: Den 25. februar får Marstal Søfartsmuseum besøg af Slots- og Kulturstyrelsen med henblik på at få lavet en kvalitetsvurdering af museet.

Selvom museet i efteråret blev kritiseret for at have et dårligt arbejdsmiljø af to museumsinspektører, som senere blev afskediget, så frygter ledelsen ikke for styrelsens besøg.

- Det er et helt ordinært besøg. Vi gør ikke de store forberedelser i forhold til besøget. Sidst de var her, var de ganske fornøjet, og det er 10 år siden, så det passer med, at det er tiden igen, siger museumsleder Erik Kromann.

Har I haft møde i bestyrelsen om Slots- og Kulturstyrelsens besøg?

- Nej, ikke endnu. Vi skal have et møde om kort tid, men det har ikke noget med styrelsens besøg at gøre. Vi holder jo møde fire gange om året, så det er helt ordinært møde, siger Erik Kromann.

Hvad gør I i forhold til styrelsens besøg?

- Vi køber en Riga Balsam til de kommer, og det er det. Vi gør ikke noget særligt ud af det. Det skal jo gerne køre så normalt som muligt, siger Erik Kromann.

Tror du ikke at styrelsen vil spørge ind til arbejdsmiljøet, nu da der har været kritik at netop dette?

- Nej, for Slots- og Kulturstyrelsen har præciseret, at deres besøg ikke har noget med den situation at gøre. Vi går ikke og tænker ret meget over det. Det skal nok gå hen og blive ganske gemytligt. Vi har jo mødt hinanden før. Vi synes, det er meget fornøjeligt og fint at få noget sparing på vores arbejde, siger Erik Kromann.

Annonce

En faglig og saglig vurdering

Christina Kjerulff er næstformand i Marstal Søfartsmuseums bestyrelse, og hun skal deltage i Slots- og Kulturstyrelsens besøg.

Hun forklarer, at arbejdsmiljøet - som der har været en del kritik af - ikke er på Slots- og Kulturstyrelsens dagsorden.

- De laver en faglig og saglig vurdering af museet, og der vil de selvfølgelig både se på formidlingen og den daglige drift af museet. Hvis de har spørgsmål til arbejdsmiljøet, vil vi selvfølgelig svare på det, men det er ikke mit indtryk, at de har en særlig dagsorden om arbejdsmiljøet, siger Christina Kjerulff.

Slots- og Kulturstyrelsens besøg skal munde ud i en kvalitetsvurdering af museet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce