Annonce
Faaborg-Midtfyn

Skylder omkring 150.000 kroner: Nu lukker midtfynsk madsted permanent

Jan Eckhardt åbner ikke Fars Madvogn igen. Arkivfoto: Sandra Goldek
Fars Madvogn lukker ned på grund af manglende omsætning. Dermed nåede madstedet kun at holde åbent i godt seks måneder.

Ringe: Hen over påsken måtte indehaveren af Fars Madvogn i Jernbanegade, Jan Eckhardt, holde lukket på grund af corona.

Men forretningen bliver ikke som ventet åbnet igen i denne uge. Det oplyser den 34-årige indehaver på Facebook. Her skriver han, at forretningen nu er lukket permanent.

- Det er på grund af manglende omsætning. Vi omsætter ikke nok til, at jeg kunne udbetale løn denne gang, uddyber Jan Eckhardt over for avisen.

Annonce

Det er den manglende lønudbetaling, der ifølge Jan Eckhardt har fået fagforeningen til at indgive konkursbegæring mod Fars Madvogn.

- Jeg har også talt med min udlejer tidligere og sagt, at han ikke får huslejen. Han har faktisk ikke fået så meget husleje tidligere, fordi jeg ikke har solgt nok, siger Jan Eckhardt.

- Jeg har det da dårligt med det, for da jeg sad med Kurt Poulsen (udlejer) i sin tid, lovede jeg ham, at jeg kunne en masse. Det kan jeg også, men jeg havde bare ikke regnet med, at corona ville bryde sådan ud igen, lyder det fra den 34-årige, der understreger, at han ikke har kunne overholde de aftaler, der efterfølgende er blevet lavet mellem de to angående huslejen.

Bragende start

Det er godt et halvt år siden, at han åbnede stedet.

- Det bragede løs i de første tre uger, men så faldt omsætningen med nyhedens interesse. Så faldt det yderligere, da Mette Frederiksen valgte at lukke Gluds Café og alle andre ned, siger Jan Eckhardt, der i starten af året kom med et opråb til de lokale om, at manglende opbakning ville betyde, at han måtte lukke.

Det gør han så nu. Det er med en gæld i størrelsesorden 150.000 kroner i manglende betaling af løn, husleje og til leverandører.

- Siden alt blev lukket ned, har det bare været en sej kamp, og jeg ved, at der er mange, der er kede af den her beslutning. Men jeg kan ikke forsvare det længere. Desværre. Jeg kan mærke, at jeg er træt. Jeg vil ikke mere, fastslår den 34-årige.

Inden Jan Eckhardt åbnede på stedet, var det Karens Køkken, der efter kort tid måtte lukke et lignende madsted på adressen.

- Der er for mange muligheder i byen, og så tager SuperBrugsen en stor del. Den er svær at konkurrere med, og havde den lukket i en måned, ville jeg have en guldforretning, mener Jan Eckhardt, som udelukkende har været take away-sted.

Han har dog også mærket, at der ikke måtte være så mange i forretningen.

- Der har været dage, hvor jeg har smidt mad ud for 500-600 kroner, fordi folk ikke ville stå uden for og vente, og så har de ikke hentet maden. Det er jo hårdt, bemærker den 34-årige.

Hvad fremtiden bringer for ham, det er ganske uvist.

- Jeg har været her i forretningen det meste af tiden, så nu skal jeg passe på mig selv, min kone og min datter. Så skal jeg have ryddet op i alt det her først, og så håber jeg, at alt bliver godt og bedre med tiden. Jeg kommer helt sikkert til at savne det her, og det var da hårdt at ringe til medarbejderne, siger Jan Eckhardt.

Inklusiv timelønnede havde Fars Madvogn otte ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce