Annoncørbetalt indhold

Således kommer skoler og daginstitutioner bakterier og vira til livs

Hygiene. Cleaning Hands. Washing hands.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er ingen tvivl om, at skoler og daginstitutioner i den grad er samlingspunkt for bakterier og vira. De fleste husker nok, at de var væsentligt mere syge og snottede, dengang de var børn, end de er i deres voksne liv.

Det kan skyldes mange forskellige ting; dårlig hygiejne hos børn, den store samling af børn på ét sted, deres knap så udviklede immunforsvar og så videre. Derfor gør skoler og daginstitutioner naturligvis også en indsats for at komme disse bakterier og vira til livs.

Annonce

Her i artiklen gennemgår vi nogle af de ting, som de gør - eller kunne gøre i forbindelse med denne indsats.

UV-bænke: Lynhurtig desinfektion

UV-stråler kan være med til at fjerne bakterier og vira, hvilket blandt andet også er årsagen til, at vi ofte er mindre syge om sommeren end om vinteren. Men det kan være svært at få de UV-stråler ind på skolerne og daginstitutionerne for at desinficere.

Men med såkaldte UV-bænke, som blev skabt under COVID-19 pandemien, bliver det lidt nemmere. Til hverdag kan de bruges som helt almindelige bænke på hjul og kan således indgå i indretningen på skolen eller i daginstitutionen.

Når så man har brug for at desinficere et objekt, kan man løfte sædet og placere objektet inde i bænken. Herefter lukkes kassen blot, og objektet udsættes for UV-lys i 10-20 sekunder, hvorefter op mod 99 % af bakterier og vira skulle være fjernet fra det. Kassens UV-behandling starter ikke, før låget er lukket tæt til. Det sikres ved hjælp af magnetsikring. Bænken kan betjenes af både børn og voksne.

En UV bænk er dermed ikke den perfekte løsning på at desinficere en hel skole eller daginstitution, men kan være god til at tage sig af objekter, der ofte bliver rørt ved og desuden kan være svære at rengøre. Det kunne eksempelvis være legetøj.

Undervisning i god hygiejne

Der er ingen tvivl om, at man kommer langt med god hygiejne, når man vil komme bakterier og vira til livs. Hvis børnene bliver undervist i, hvordan de vasker deres hænder ordentligt, kan man således klare en stor del af problemet allerede, inden det for alvor er opstået.

For man kan ikke undgå bakterier i hverdagen, men det er vigtigt, at børnene får vasket deres hænder ordentligt, så bakterierne ikke ryger op i næsen, ind i munden eller i øjnene. På skolerne kan man også have fokus på, hvor mange bakterier der er på eksempelvis telefoner og tablets, som bliver brugt meget - uanset hvor man er.

Dertil kommer naturligvis, at børnene skal lære at nyse i deres albue, dække deres mund til, når de hoster, og at de skal blive hjemme, indtil de er helt raske. Det nytter ikke noget, at de kommer i skole eller daginstitution, mens de stadig kan sprede smitte til de andre børn.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.