Annoncørbetalt indhold

Sådan vælger du den rigtige facadedør

PR-foto credit

Denne artikel imdholder sponsoreret indhold

Facadedøren er det første, dine gæster ser, når de kommer og ringer på døren. Det er også den, du kommer hjem til hver dag, og derfor har det stor betydning, om du er glad for den. Her får du vores bedste tips til at finde en facadedør, der er rigtig for dig.

Døre og vinduer giver vores boliger deres specifikke udtryk, og særligt facadedøren - eller hoveddøren - er enormt vigtig i denne sammenhæng. Derfor kan det godt betale sig at investere i en dør, som man er glad for at se på, og som passer ind i ens personlige smag.

Annonce

Tænk over vedligeholdelsen

Udover det rent æstetiske, når du skal vælge den rigtige facadedør, er det også klogt at give det rent praktiske nogle tanker. Alt efter hvilket materiale, du vælger til din dør, skal du nemlig gå mere eller mindre op i vedligeholdelsen af døren. Derfor er materialevalget faktisk enormt vigtigt.

Du kan vælge en facadedør i fx træ, en blanding af træ og aluminium eller PVC. Her gælder det om at sammenholde dørens æstetiske udtryk med dens behov for vedligeholdelse – og så er det ellers bare at afveje tingene og finde ud af, hvad der betyder noget for dig.

Facadedør i træ

Fyrretræ er et både populært og klassisk valg, når det kommer til både vinduer og døre. Det flotte fyrretræ kræver dog en vis vedligeholdelse, idet det skal males med nogle års mellemrum, hvis det skal være en holdbar dør på længere sigt.

Beslutter du dig for at gå med den populære facadedør i fyrretræ, skal du altså være klar på at give den en kærlig hånd indimellem. Derudover kan det være et godt råd at finde en dør, hvor fyrretræet har en høj kerneandel (gerne omkring 90%). Du kan med fordel også gå efter en facadedør, som er fingerskåret i samlingerne. Disse ting skaber nemlig den bedste kvalitet og holdbarhed for døren.

Dør i træ og aluminium

Du kan også vælge en dør i træ og aluminium, hvilket gør den lidt nemmere at vedligeholde. Aluminiummen gør døren mere modstandsdygtig overfor alskens vejr, og derfor kræver den ikke lige så meget opmærksomhed fra din side. Aluminiumsprofilen ses på dørens yderside, og indadtil kan du så nyde synet af det organiske træ. Kombinationen af træ/alu til din facadedør kan derfor være et praktisk, men samtidig æstetisk valg.

Facadedør i PVC

Et tredje valg er døren i PVC, som er et mere moderne materiale. Det er også det mest praktiske, da det er det, der kræver den mindste vedligeholdelse. PVC er et materiale af plast, og det er ekstremt modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Der skal meget til for at slide på en PVC-dør, og den er nem at rengøre. Det eneste, du skal bekymre dig om, er at smøre den en sjælden gang imellem.

Vinduerne i din dør

Vælger du en facadedør med glasvinduer, kan det også være fornuftigt at vide en ting eller to om vinduer. Din hoveddør skulle jo gerne få dig til at føle dig tryg og sikker, og her kan et eventuelt vindue godt spille en rolle.

Tyverisikret vindue i din facadedør

Det er således godt at vælge et vindue med en tyverisikret glasmontering. Det betyder nemlig, at en ubuden gæst vil blive forsinket en hel del, hvis vedkommende skulle forsøge at bryde ind. En tyverisikret rude i din dør vil derfor betyde meget for din følelse af sikkerhed og tryghed i dit hjem – og den kan selvfølgelig også ende ud med at spare dig mange penge.

Spar penge med energieffektivt glas

Det kan også være godt at tænkt lidt på elregningen, og ikke mindst på klimaet. Skal du have et vindue i din facadedør, er det derfor godt at vælge et, der er energieffektivt. Det kan nemlig spare dig mange penge, og det gør i sidste ende også din bolig mere værd, hvis du skal sælge eller udleje den.

Gå efter vinduer, som er markeret med energimærke A. Det er vinduer i tre lag glas, og disse er altså både energivenlige og energieffektive, fordi de isolerer bedre mod kulde, vind og vejr. Og det er selvfølgelig en fordel for ikke bare din økonomi, men også for vores alle sammens klima.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.