Annonce
Erhverv

Sådan skal det gøres: Danmarks sundeste arbejdsplads ligger i Odense

Sådan ser en flok sunde medabejdere ud, Direktør i Morningtrain, Peter Thomsen, med diplomet. Foto: Morningtrain
Den odenseanske webbureau Morningtrain er kåret til Danmarks sundeste arbejdsplads. Og det kan godt betale sig at være god ved sine medarbejdere, fortæller direktør Peter Thomsen.
Annonce

Den odenseanske webbureau Morningtrain med 31 medarbejdere har vundet titlen som Danmarks sundeste arbejdsplads.

Og "sund" betyder, at Morningtrains ansatte både har det godt, når de er på arbejde, og når de har fri, forklarer direktør Peter Thomsen, som gør meget ud af, at medarbejderne oplever noget sammen.

- Vi har blandt andet vores månedlige teambuilding-events, hvor vi for eksempel har været ude og spille paintball eller deltaget i en floorball-turnering. Vi har også været i byen sammen, været på sommerhustur sammen og meget andet, fortæller han.

- Vores virksomhed er vokset meget, så vi har fået mange nye medarbejdere. Og det har været kanongodt med månedlige events i stedet for bare den årlige sommerfest og en julefrokost. På den her måde får man ikke bare nye kolleger, man får også nye venner, siger Peter Thomsen, som også nævner fælles sport en time hver onsdag - i arbejdstiden.

Sund arbejdsplads

Morningtrain i Odense er kåret som landsvinder af konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2020” som Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv og Velliv Foreningen står bag.

Morningtrain er et webbureau, der blandt andet laver hjemmesider og internetbutikker.

"Morningtrain vinder initiativprisen, fordi de fra ledelsen har truffet et bevidst valg om at sundhed og trivsel skal være en vigtig del af virksomhedens kultur." skriver dommerne blandt andet.

Annonce

Kan det nu betale sig?

Morningtrains direktør er godt klar over, at nogen vil sige: Det er jo meget fint, men gør alt det her noget godt for virksomheden og bundlinjen?

Og ja, det gør det faktisk, påpeger Peter Thomsen.

- Vi har for eksempel kun fem sygedage om året pr. medarbejder, og det er halvdelen af det normale på det private arbejdsmarked. Vi har også kun haft en enkelt opsigelse i næsten to år til trods for, at vi er i en branche, hvor der er rift om vores specialister. Og det tager vi som et udtryk for, at vores medarbejdere er glade for at være her.

- Og i en branche med travlhed og mange deadlines er vi stolte af, at ikke en eneste medarbejder er gået ned med stress. Det er jo en virksomhed som alle andre med pres i tide og utide, men vi har en kultur, hvor man ikke bliver kørt helt ud på et sidespor uden at få hjælp, fordi man ikke ved, hvem man skal sige sådan noget til, siger Peter Thomsen.

Annonce

Kærester på arbejdspladsen

I tager også i byen sammen, og det er jo ikke nødvendigvis særlig sundt ...?

- Nej, men sundhed drejer sig også om mental trivsel, hvor man skaber nogle fællesskaber, og nu har vi mange nyuddannede, der kommer fra det fællesskab, de har haft på deres studie. Og dér drejer det sig for os om at lave nogle nye fællesskaber for dem så hurtigt som muligt. Og det kan også være at gå i byen sammen, hvor der bliver drukket nogle øl.

Har I oplevet medarbejdere, der kommer så tæt sammen, at de bliver mere end kolleger?

- Ja, vi havde faktisk det første kærestepar sidste sommer. Hvor vi før mest har haft mandlige ansatte, så kan vi nu heldigvis også tiltrække kvinder. Og der var et par, som fandt sammen. Det holdt kun i to måneder, men det er dejligt, at de er gode venner i dag, for det er jo altid dét, man tænker som arbejdsgiver: "Hvad nu, hvis det går galt?". Men det gjorde det ikke, siger Peter Thomsen.

Morningtrains medarbejdere på teambuilding i bowlinghallen. Foto: Morningtrain
Morningtrains medarbejdere på teambuilding til en ishockeykamp. Foto: Morningtrain
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce