Annonce
Fyn

Sådan sagde partierne i Odense under budgetdebatten: - Det er sidste udkald, hvis vi ikke skal stå med en katastrofe

- Min tale er 10 små kærlighedshistorier, og den første og største kærlighed er folkeskolen, fastslog børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) blandt andet i sin budgettale. Foto: Erik Thomsen
Hvert parti indledte onsdagens førstebehandling af næste års budget med cirka 20 minutters budgettale. Og der var stor forskel på, hvad de politiske ordførere lagde vægt på.

Odense: Selv om ældreområdet fyldte en del i budgetdiskussionen, nåede partierne også forbi andre emner. Blandt andet byens folkeskoler.

1 Cæcilie Crawley (S)

- Vores primære ønske ved det her budget er at få tilført flere midler til de ældre, men ikke mindst at få set på arbejdsmiljøet og at højne arbejdsglæden, så vi får det bedste frem i vores medarbejdere. At få sikret, at vi får det bedste frem i den ældre, også selvom hukommelsen, kræfterne eller humøret svigter. For vi kan ikke fjerne alderens uforudsigelighed, men vi kan sikre trygheden til at være i den.

2 Marlene Ambo-Rasmussen (V)

- Elbusser i egen bane er et langt bedre transportmiddel end letbaner, og derfor vil vi gerne foreslå, at der regnes på dette fremfor en letbane til Vollsmose. Letbanen bringer dig fra et sted, du ikke er, til et sted, du ikke vil hen. Og så er elbusser markant billigere og ikke som letbaner først klimaneutrale om 50 år.

3 Kristian Guldfeldt (K)

- Selvom vi har store ønsker med til at løfte niveauet i ældreplejen og sikre vedligehold af skoler og bygninger og en ordentlig busdrift og meget mere, så kan vi hurtigt pege på, hvordan udgifterne kan finansieres. Det kan de både ved at investere i at få flere i arbejde og ved at arbejde smartere i kommunen – det betyder også, at vi skal konkurrenceudsætte og tillade private at komme til. 

4 Brian Dybro (SF)

- SF har set i avisen og hørt her i dag, at flere partier vil give ældreområdet 100 millioner kroner. Det er vi naturligvis ikke imod. Vi mener bare, at det også skal gælde for folkeskolen. Det er muligt, at vi ikke kan gøre det hele på den samme tid. Men så må vi give hinanden håndslag på, at folkeskolen de kommende år skal have et løft på mindst et trecifret millionbeløb.

5 Reza Javid (EL)

- Vi skal alle bidrage til velfærd i byen. Men gør alle det? Vi mener, det er helt urimeligt, at et flertal i byrådet har vedtaget at fjerne dækningsafgiften helt, så virksomhederne ikke skal betale skat af deres bygninger. Det er ikke rimeligt, at alle borgere skal betale mere og bidrage mere til byen, mens erhvervslivet skal betale mindre. Derfor foreslår vi, at dækningsafgiften genindføres og sættes op til maksimum.

6 Carsten Sørensen (DF)

- I Dansk Folkeparti ønsker vi flere penge til ældreområdet. Vi skal øge velfærden og trygheden og modarbejde ensomheden blandt byens ældre. Vi vil blandt andet genindføre dagcentre, have hjemmelavet mad på plejehjemmene, bedre offentlig transport til de ældre, og så har vi et ønske om, at der skal være en garanti for en plejehjemsplads til alle byens borgere over 80 år, hvis de ønsker det.

7 Susanne Crawley Larsen (R)

- Min tale er 10 små kærlighedshistorier, og den første og største kærlighed er folkeskolen. Det er den vigtigste demokratiske dannende institution i Danmark, og derfor er der ingen tvivl om, at folkeskolen er min største prioritet ved dette budget. Grundbudgettet til alle skoler skal øges, klassekvotienten skal sænkes til max 24, og vi skal have flere og bedre tilbud til alle de særlige børn, som folkeskolen også består af. 

8 Christel Gall (De Lokalnationale)

- Det er sidste udkald, hvis vi ikke skal stå med en katastrofe, og jeg taler naturligvis om ældreplejen. Derfor er det så vigtigt, at der bliver investeret mange penge på området. Ikke i flere ledere eller andre med fine titler, men i folk, der glæder sig til at skulle hjælpe borgere op og i gang med en ny dag og glæder sig til at få fru Jørgensen klar til morgenmaden.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn

Vanvidsbilister og livsfarlig parkering: Rådmand fik svar på, hvorfor bydel kæmper for en tryg handelsgade

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce