Annonce
Fyn

I Odense spiser de kølemad: I Kerteminde får de ældre frisklavet mad - hver dag

Byens Køkken i Odense leverer kølemad tre gange om ugen til mange af borgerne på plejecentrene. Arkivfoto: Kim Rune
Odense Kommune har kun madlavning fra bunden på to ud af 21 plejecentre i øjeblikket. Kommunen arbejder for, at flere borgere får mulighed for frisklavet mad.
Annonce

Kerteminde: Ældremaden i Kerteminde Kommune er regelmæssigt til diskussion. Skal maden komme fra et centralkøkken, eller skal den laves lokalt ude på hvert plejecenter.

I Odense får borgerne på langt størstedelen af plejehjemmene tre gange om ugen kølemad fra Byens Køkken, der er kommunens svar på et centralkøkken. Hjemmeboende ældre får maden på samme måde.

Vi har spurgt Bjarne Hilmersson, medlem af Ældrerådet i Odense, der her udtaler sig som privatperson, hvad de ældre synes om madordningen i Odense.

- Der er forskellige holdninger for de hjemmeboende. Langt de fleste på plejehjemmene vil gerne have frisklavet mad hver dag. Beboerne får her mulighed for at deltage i madlavningen og får duften direkte ud i hjemmet. Dette er der lavet en undersøgelse om af Epinion. Den sagde tydeligt, at man gerne vil have maden tilbage på plejehjemmene,  siger Bjarne Hilmersson.

Han tilføjer, at Odense er i gang med at få maden tilbage på hvert enkelt plejehjem, og to af de kommunale plejehjem er allerede i gang med at lave frisklavet mad hver dag.

Annonce

Den eneste rigtige løsning

Ifølge Bjarne Hilmersson er de to plejehjem, der laver mad fra bunden hver dag, meget eftertragtet at komme på.


Der er ingen tvivl om, at det eneste rigtige er at lave maden på plejehjemmene. De ældre vil gerne have det. Det er der ingen tvivl om. Alt andet er en kompromisløsning

Bjarne Hilmersson


En stor del af forklaringen falder tilbage på maden, fortæller Bjarne Hilmersson.

- Der er ingen tvivl om, at det eneste rigtige er at lave maden på plejehjemmene. De ældre vil gerne have det. Det er der ingen tvivl om. Alt andet er en kompromisløsning.

Annonce

Mere frisk mad på vej

For et par år tilbage fik Byens Køkken mere levering af maden. Nu modtager ældre som unge maden tre gange om ugen.

Ydermere har en politisk aftale sikret, at der løbende kan laves mere mad lokalt ude på plejecentrene, da politikerne har prioriteret en del af midler fra en skattestigning til at udvide ordningen med lokal frisklavet mad.

Annonce
Annonce
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce