Annonce
Fyn

Sådan gør andre: Blomsterbutik holder åbent 24/7 med ansigtsgenkendelse

Foruden scanneren ved indgangen til butikken - som gemmer ansigterne, den registrerer - er der også installeret videovervågning indendørs, så butikken kan følge med i, hvem der kommer og går. Foto: Byens Blomster Aars
Butiksindehaver fra Bogense-butikken By Kjeldsen opfordrer til at tænke ud af boksen, hvis butikslivet skal komme godt igennem sløje vintre. 200 kilometer væk har en butiksindehaver i Aars gjort netop det for at få flere kunder i butikken.
Annonce

Bogense/Aars: I Bogense har Helle Kjeldsen nu drevet tøj- og brugskunstbutikken By Kjeldsen i syv måneder. Syv måneder, hvor salget er gået over al forventning, men nu hvor vinterhalvåret har indfundet sig, er tankerne begyndt at kredse omkring, hvordan ikke bare hendes egen men butikslivet som helhed kan klare sig godt igennem en formentlig stille - og turistløs - vinter.

Hun har overvejet at holde butikken lukket i en vis periode af vinteren, men går nu med tanker om at oprette et bookingsystem, hvor kunderne enkeltvis eller i grupper kan gå ind og bestille tid i butikken. Det kan for eksempel være om aftenen eller om søndagen.

En lignende løsning har man indført i blomsterbutikken Byens Blomster i vesthimmerlandske Aars, hvor indehaver Jannie Nielsen har åbnet op for, at kunderne kan handle døgnet rundt.

Annonce

Ansigtsgenkendelse

I et samarbejde med et lokalt alarm- og videoovervågningsfirma fik Jannie Nielsen i midten af september installeret ansigtsgenkendelse ved indgangen til butikken. Når en kunde kommer uden for butikkens åbningstid bliver kundens ansigt scannet ved indgangen, hvorved døren åbnes til butikken. Og det tiltag har kunderne taget vel imod, kan Jannie Nielsen konstatere på omsætningen.

- Vi kan se, at der kommer flere penge i kassen i forhold til, hvad vi ellers har solgt for. Så vi kan se, at folk er glade for at kunne købe en flot bundet buket af en blomsterdekoratør, også i weekender og om aftenen, fortæller hun og tilføjer, at det især er søndag, at muligheden udnyttes.

Annonce

Det er fremtiden

Når man træder ind i butikken, står der prisskilte på alle buketter, dekorationer med mere, som man kan betale for via Mobilepay.

- Vores kunder vil jo gerne være loyale i vores lille by, og jeg tror, at folk sætter pris på den mulighed, de har her, hvis de lige pludselig får et tilbud om at komme til middag hos nogle andre eller hvis man oplever et dødsfald i familien, hvor man gerne vil have en buket med, fortæller Jannie Nielsen, der forestiller sig, at flere butikker vil få installeret lignende systemer.

- Jeg tror, at det er fremtiden, at man kan handle, når man vil.

Butiksindehaver Jannie Nielsen peger på, at ansigtsgenkendelse også er smart i forhold til corona, da man kan sprede kunderne ud på mere af døgnet i en tid, hvor der er et loft på antallet af kunder i en butik - det kan gøre nogle kunder mere trygge ved at bevæge sig ud og handle. Foto: Byens Blomster Aars
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce