Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sådan foregår borgerinddragelsen under corona: Nærdemokrati i cyberspace

Større møder vil Hans Stavnsager udskyde. Mindre transmitteres på digitale platforme. Foto: Nils Svalebøg
Møder, der har interesse for mange mennesker, udskydes. Mindre møder holdes digitalt

Faaborg-Midtfyn: Borgernes stemmer skal naturligvis høres, også selvom corona/covid-19 begrænser mulighederne for at holde fysiske borgermøder. Faaborg-Midtfyn Kommune har fastlagt retningslinjer for borgerinddragelsen i den kommende tid.

I Faaborg-Midtfyn Kommune holder vi jævnligt borgermøder - om alt lige fra lokalplaner om lysreguleringsanlæg til store udviklingsprojekter som f.eks. det nye byområde i Årslev.

På grund af corona-situationen kan kommunen ikke gennemføre disse borgermøder på sædvanlig vis, og derfor har kommunalbestyrelsen fastlagt retningslinjer for, hvordan de borgerinddragende møder kan afholdes, mens der er corona-restriktioner.

Annonce

Digitale værktøjer og udskydelse af store møder

En enig kommunalbestyrelse besluttede, at de borgerinddragende møder kan afholdes digitalt, indtil det igen er muligt at forsamles i det nødvendige omfang – og at digitale møder kan suppleres med andre løsningsmodeller, hvis det er muligt.

Samtidig blev det besluttet, at borgermøder om store projekter, hvor man normalt ville forvente et stort fremmøde, ikke kan afholdes digitalt og derfor må udskydes til et senere tidspunkt. Det samme gælder borgermøder om komplicerede sager, hvor der er mange og potentielt modstridende interesser.

Borgmester Hans Stavnsager (S) siger i en pressemeddelelse:

- Det kan ikke overdrives, hvor vigtige borgernes synspunkter, meninger og betragtninger er for vores politiske arbejde i kommunalbestyrelsen. Borgerinddragelse og samskabelse er en del af Faaborg-Midtfyns dna, og vi ønsker altid at høre borgernes idéer, bekymringer og kommentarer, inden vi træffer beslutninger. Derfor er det vigtigt for os, at vi ikke sætter borgerinddragelsen på pause på grund af corona, men at vi i stedet fortsætter med at holde borgermøder digitalt, indtil vi igen kan samles som normalt.

Han fortsætter: - Men vi må også erkende, at de digitale møder har deres begrænsninger, særligt når det kommer til borgermøder, hvor mange gerne vil deltage og give deres besyv med, og hvor der derfor skal være mere plads til debat og diskussioner. I det lys er det naturligt, at vi skubber de store inddragende og samskabende borgermøder, indtil vi igen kan samles mange mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce