Annonce
Bagsiden

Så tag da noget andet tøj på ...

En lille fejl i en overskrift på Berlingskes netavis blev delt og kommenteret flittigt. Ikke mindst i områder med maritim tilknytning.
E blev til et a, alvor blev til spas - og i baggrunden spøger Tansa fra Norge.

Hovedstaden: Hvad sker der lige i havnebyerne? Bliver de hærget af søfolk, der kaster rundt med deres klæder? Eller larmer tøjet, når sømænd er på vulkaner?

Spørgsmålene har været mange og muntre de seneste dage, hvor adskillige bagsidelæsere har sendt en Berlingske-overskrift ind til Bagsiden: "Borgmestre har ingen konkrete svar til beboere, der plages af matrostøj".

Enhver journalist ved, at for meget research kan slå selv den bedste historie ihjel, men vi gjorde det nu alligevel, læste artiklen og kontaktede journalisten bag overskriften. Han hedder Jens Rebensdorff og forklarer om sit første, store virale hit, at ordet fra starten var stavet korrekt:

Annonce

Automatisk rettelse

- I min egen kladde i Google Docs har jeg kopieret overborgmester Lars Weiss' svar til Berlingske om, hvad han vil gøre eller ikke gøre for de støjplagede beboere oven på den del af den københavnske metro, der kaldes Cityringen.

Men da artiklen dukkede op på nettet, var "metrostøj" forvandlet til "matrostøj". Berlingskes artikler bliver - ganske ligesom på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis - automatisk kopieret over på nettet fra avisens skriveprogram efterhånden som de skrives færdig.

Og her gemmer sig en skyldig ved navn Tansa.

Annonce

Den norske forbindelse

- Måske er det vores autokorrektur af norsk oprindelse, Tansa, der ikke kender til "metrostøj" men, med kendskab til landets maritime historie, vel sagtens til matrostøj. Hvem ved? gætter Jens Rabensdorff og tilføjer:

- Når støvet har lagt sig, og vi alle, let rystede, kommer ud på den anden side af dette væsentlige mysterium, kan sprogelskende historikere måske arkivere sagen i rigsarkivets kælder under: "Den digitaliserede sætternisse".

- Hvis jeg aldrig får skrevet den bog om min familiehistorie, jeg så gerne vil men ikke kan tage mig sammen til, kan jeg i det mindste til mine børnebørn sige: Se børnlille - det var morfar, der startede Matrostøj-sagen.

Annonce
Fyn

Flere tog aflyst på Svendborgbanen

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Flere tog aflyst på Svendborgbanen

Annonce