Annonce
Ærø

Så skete det igen: Forstander på Ærø Efterskole stopper efter kun seks måneder

Marianne Bliesmann er den fjerde i rækken af forstandere, der de sidste fire år har forladt deres stilling på Ærø Efterskole.
Annonce

Tranderup:  Efter  kun et halvt år som forstander på Ærø Efterskole har Marianne Bliesmann valgt at sige op.

Ærø Efterskole har i de senere år haft mange skiftende forstandere. Marianne Bliesmann har været leder af skolen siden januar i år, hvor daværende forstander Mette Bækmark stoppede  efter at have været forstander på skolen i halvandet år. Hun blev ramt af stress.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Marianne Bliesmann onsdag, men bestyrelsesformand for Ærø Efterskole Carl Jørgen Heide bekræfter, at Marianne Bliesmann har sagt sin stilling op.

- Det er rigtigt, at Marianne Bliesman har opsagt sin stilling, fordi hun vil noget andet. Fra bestyrelsens side må sige, at vi er kede af det og ærgerlige, for vi mener, at Marianne Bliesmann har været en ualmindelig visionær og dygtig leder, siger han.


Vi er kede af det og ærgerlige, for vi mener, at Marianne Bliesmann har været en ualmindelig visionær og dygtig leder.

Carl Jørgen Heide, formand for Ærø Efterskoles bestyrelse


Han tilføjer, at arbejdspresset på Ærø Efterskole har været medvirkende til opsigelsen.

- Der må vi i bestyrelsen pege på os selv og sige, at vi har haft for store forventninger til, at ledelsen af så stor en skole kan hvile på en persons skuldre, siger han.

Udover skiftende forstandere kæmper Ærø Efterskole også med et rekordlavt elevtal. Skolen, der har plads til 65 elever, har dette år kun 24 elever indskrevet. En efterskole skal minimum have 24 elever for at modtage statstilskud.

I et interview bragt i Fyns Amts Avis den 16. maj i år, udtalte bestyrelsesformand Carl Jørgen Heide, at elevtallet, der på det tidspunkt var 35, "lige nu balancerer på kanten af, hvad der er forsvarligt".

- Vi skulle gerne have 40 elever eller flere, ellers bliver vi nødt til at træffe de nødvendige tiltag, sagde Carl Jørgen Heide i samme interview, uden at han kom nærmere ind på, hvad ”nødvendige tiltag” dækkede over.

Forstander-stillingen blev slået op tirsdag denne uge med ansøgningsfrist den 15. september. Ifølge Carl Jørgen Heide fortsætter Marianne Bliesmann som forstander måneden ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

Annonce