Annonce
Ærø

Så ramte virussen Ærø: Coronasmitte registreret på Ærø

Det er nu helt sikkert, at der er blevet registreret coronavirus på Ærø. Grafik: Mikkel D. Petersen
Der er nu registreret et tilfælde af coronasmitte på Ærø. Det viser Statens Seruminstituts seneste opgørelse. Men selvom tallene løbende opdateres, kan det være svært at få et fuldstændigt billede af smittens omfang.

Ærø : Tingene kan hurtigt ændre sig i disse uger, og allerede dagen efter vi i onsdagens avis kunne fortælle, at Ærø endnu var coronafri, fortæller den nyeste opgørelse fra Statens Seruminstitut nu en anden historie. Ifølge den nyeste rapport, der bygger på registreringer fra epidemiens udbrud og frem til 1. april, er der nemlig nu registreret tilfælde af coronasmitte på Ærø.

Det er flere gange fra kommunens side blevet understreget, at Ærøs store antal ældre og svage borgere ville være særligt udsatte, skulle smitten komme til øen. Kultur- og socialdirektør ved Ærø Kommune Kimma Vingaard Thomsen vil ikke udtale sig om, hvorvidt det registrerede smittetilfælde har ramt netop de grupper af borgere.

Kan du fortælle, om I har orienteret personalet på ældre- og sundhedsområdet om et smittetilfælde?

- Vi orienterer vores personale om alle tilfælde, vi får besked om, og som berører vores personale.

Og har I orienteret personalet om et smittetilfælde i går?

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte.

Onsdag forklarede epidemiolog ved Statens Seruminstitut Laura Espenhain i et mailsvar til avisen, at kortene dels viste registreringer inden for de seneste syv dage og dels det samlede antal registreringer i den tid, epidemien har raset.

Derfor kan det måske undre, at Ærø nu på kortet over de seneste syv dages smitteregistreringer er markeret til at have mellem 10 og 19 tilfælde, mens øen på det samlede kort stadig har den grå farve, der normalt betyder, at der ingen registrerede tilfælde er.

- At Ærø er lyselilla (i kategorien 10-19/100.000) på det nederste kort betyder, at der inden for de sidste syv dage har været registreret et tilfælde med folkeregisteradresse på Ærø. At Ærø er grå på det øverste kort betyder, at der har været under fire tilfælde på Ærø indtil videre i alt, forklarer Laura Esperhain om de netop offentliggjorte kort.

Hvis der er tale om ét registreret tilfælde, hvorfor har kommunen så ikke farve i 1-9 kategorien?

- Det er fordi kategorierne er antal tilfælde per 100.000 indbyggere og ikke selve antallet af tilfælde.

Ville en farve i kategorien et-ni tilfælde pr. 100.000 indbyggere så ikke være mere retvisende?

- Ærø har for få indbyggere til at kunne komme i den kategori. Altså hvis der er et tilfælde iblandt Ærø’s 6058 indbyggere svarer dette til 16,5 tilfælde per 100.000 indbyggere. Hvis der er to tilfælde ville det svare til 33/100.000 indbyggere. At havne i 1-9 tilfælde per 100.000 indbyggere ville kræve at en halv person havde fået påvist SARS-CoV-2 (coronavirus, red.). Det er også derfor vi har valgt at gøre små kommuner grå på det øverste kort, da de med ganske få tilfælde kommer til at se uforholdsvis "mørke" ud.

Man kan løbende følge Statens Seruminstituts opdateringer på https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/covid-19-i-danmark-epidemiologisk-overvaagningsrapport

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce