Annonce
Ærø

Så mange gik i fotofælden: Politiets sidste sommerbesøg på Ærø

13 bilister blev noteret for for høj hastighed, da politiet i slutningen af august havde en af deres fotovogne placeret på Ærø i to dage. Arkivfoto: Claus Thorsted
Færdselspolitiet har gjort status over sit sidste sommerbesøg på Ærø, og ifølge afdelingsleder ved færdselspolitiet Sten Sørensen var der glædeligt lidt at komme efter.

Ærø: I slutningen af august aflagde færdselspolitiet Ærø en fire-dages visit med både motorcykel og en såkaldt automatisk trafikkontrol, forkortet ATK-vogn og i almindelig daglig tale kaldet "en fotofælde".

Nu er boet efter besøget gjort op, og vicepolitiinspektør og afdelingsleder ved færdselspolitiet på Fyn Sten Sørensen vurderer, at der ikke umiddelbart er noget, der tyder på, at der hersker loveløse trafikale tilstande på Ærø.

- Nej, det ser alt i alt rigtig godt ud, når jeg kigger på den samlede opgørelse. Det er omtrent, hvad man ville forvente af optagne sager efter sådan et antal dage, vurderer han og tæller sammen:

- Hvis vi ser på vores ATK-vogn, så var den placeret rundt om på Ærø i i perioden fra 22.-25, august og har sammenlagt målt i 38 timer, hvor der er kørt 2100 biler forbi. Og af dem er der kun blevet optaget 13 sager om for hurtig kørsel, det er faktisk ret flot i betragtning af, hvor længe der er blevet målt, lyder det fra Sten Sørensen.

Motorcykelbetjenten var kun på Ærø 22.-23. august i forbindelse med skolestarten, men på de to dage måtte han alligevel have bødehæftet frem mere end et par gange, forklarer vicepolitiinspektøren.

- Han har noteret to bilister for for høj hastighed i by og en enkelt udenfor. Så er der blevet noteret en for kørsel uden sikkerhedssele, og der er blevet taget en knallert, der kørte uden registrering. Og så en enkelt manøvreforseelse, altså en bilist, der har foretaget en ulovlig manøvre. Men det er altså kun om torsdagen den 22., fortæller Sten Sørensen.

Dagen efter, fredag d. 23., var der skolestart, og der var motorcykelbetjenten placeret ved Marstal Skole, hvor der også måtte udskrives et par bøder.

- Der har han igen taget to med for høj hastighed inden for bygrænsen. Så er der også noteret en, der talte i mobiltelefon under kørslen og en for manglende sikkerhedssele. Det var så, hvad det blev til ved skolen, og resten af dagen kørte han så rundt på Ærø og der blev det til to noteringer af folk, der kørte uden styrthjelm samt to, der blev taget for spritkørsel på knallert.

- Det er ikke meget, og det er glædeligt. Men jeg ville også have undret mig, hvis de overhovedet ikke havde registeret noget på de dage, de var på Ærø, siger Sten Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lykkelig afslutning på Hamed Rezaiis sag

Endelig fik Hamed Rezaii sit svar. Og lykkeligvis for ham var det et positivt svar. Han har langt om længe fået den opholdstilladelse, han så inderligt har ønsket sig. Det er meget, han har været igennem. Lægeerklæringer har dokumenteret, at de psykiske traumer, han har fået som følge af sin opvækst i og flugt fra Afghanistan, har medført , at han lider af posttraumatisk stress syndrom. Bedre er det ikke blevet af, at hans sagsforløb har været en knudret affære med en del afslag og meget lang ventetid. Nu er det heldigvis overstået. Svaret er nået frem til Ærø, og så er der ikke så meget at sige til, at hans hoved var så fyldt med impulser, at hans umiddelbare behov egentlig var at slukke for hjernen og bare spille Playstation, efter han først havde kaperet, hvad nyheden betød for hans liv og færden. At der så også lige sniger sig yderligere en lettere grotesk detalje ind i sagsforløbet, er på bundlinjen underordnet for Hamed Rezaii. Det vigtigste for ham må være, at han har fået lov til at blive i landet. Nu kan han koncentrere sig om at passe sit arbejde og komme videre med bearbejdningen af PTSD'en. Og naturligvis kan han arbejde videre med integrationen i det samfund, han allerede er en del af. Den groteske detalje er måske også en anelse kendetegnende for et sagsforløb, hvor tidsplanen skred, og det har knebet gevaldigt med den gode og oplysende kommunikation fra Udlændingestyrelsen til Hamed Rezaii og familien Kjelsmark, som han har boet hos, mens hans ansøgning om at få en opholdstilladelse er blevet behandlet. Sidste krølle på sagen er, at Udlændingenævnet ved en fejl ikke fik fortalt Rezaiis advokat, at ansøgningen var gået igennem. Advokaten blev blot bedt om at fremskaffe nogle boligpapirer, og derfor kom det frem, at sagen var afsluttet med et lykkeligt resultat for Hamed Rezaii. Måske er det ikke den største fejl eller den tungeste opgave i hele sagsbehandlingen, der er kikset, men det er trods alt en ret vigtig oplysning, der ikke er blevet givet videre til først Hamed Rezaiis advokat og siden hovedpersonen selv. I sig selv behøver det ikke give meget røde ører. Fejlen har trods alt ikke alvorlige konsekvenser for sagen. Men samlet set, har sagsforløbet ikke været kønt. Set med positive øjne kan det slås fast, at der er lavet en sagshåndtering, der på nogle felter kan danne skole for, hvordan tingene ikke skal gøres. Adskillige små og store fodfejl undervejs har sat Hamed Rezaii under et unødigt mentalt pres, og det vil da være prisværdigt, hvis den slags fejl kan undgås i fremtiden. Han er jo ikke det eneste menneske, der befinder sig i en yderst sårbar position, hvor små administrative fodfejl kan få store menneskelige konsekvenser.

Annonce