Annonce
Fyn

Så gik den ikke længere - Odense Håndbold blev kørt ud i Atlanten i det vest-franske

Nycke Groot var blandt de Odense Håndbold-spillere, som ikke fik meget ud af det i Brest, hvis fysik blev en afgørende faktor. Her ses Groot i den første kamp i oktober i Sydbank Arena mod samme modstander. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Der var fysik og skarphed til forskel, da Odense Håndbold gæstede Brest i Champions League. Efter flotte indsatser mod CSKA og Viborg kom nedturen i 2. halvleg. Men Odense Håndbold ligger fortsat til en playoff-plads.
Annonce

HÅNDBOLD: Odense Håndbold præsterede en gudsjammerligt uinspireret og viljeløs indsats, da holdet blev skyllet ud i Atlanten på turen til den franske vestkyst.

Dermed er konditionerne for resten af Champions League-gruppen sat på plads.

Györ, Brest og CSKA Moskva spiller om de to første pladser, der giver direkte adgang til kvartfnalerne, mens Odense Håndbold spiller om pladserne tre til seks, der udløser ekstra playoff-kampe om de sidste fire billetter til kvartfinalerne.

Annonce

Håbløse 15 minutter

Men når man ikke kan score i 15 minutter, er det logisk for franske agerhøns og diverse viltre skabninger, at man ikke kan vinde en kamp.

Forventningerne var ellers ganske habile, fordi Odense Håndbold i de to forrige kampe havde spillet op til holdets maksimum. Ét-måls-sejren over CSKA Moskva forrige søndag var noget af en milepæl i klubbens unge historie, og storsejren i Viborg i midtugen blev grundlagt på en stærk kollektiv indsats.

Det løjerlige er, at gæsterne var fint med i 1. halvleg i Brest.

Men man skal som bekendt holde fast i de internationale kampe, når der er ved at være bid. Det forsømte gæsterne i den grad. Og så gik det stærkt nedad.

De orange fik ofte holdt storskydende Ana Gros pænt nede, og Odense var endda foran to-tre gange. Der var fine muligheder for at skabe en fornuftig føring, men Sandra Tofts tætte kendskab til gæsternes skytter var tydeligt, og afslutningerne blev mere og mere låste.


Man skal som bekendt holde fast i de internationale kampe, når der er ved at være bid. Det forsømte gæsterne i den grad. Og så gik det stærkt nedad.

Sport Fyn om Odense Håndbold-indsatsen


Toft havde godt styr på Lois Abbingh, men omvendt leverede Althea Reinhardt mange redninger, og det hele så ganske fornuftigt ud. Der blev skabt mange chancer, og træner Ulrik Kirkelys køreplan så ud til at virke ganske fornuftigt.

Men detaljerne er vigtige i håndbold, og en af de dyre beslutninger kom, da højrefløjen Jessica Quintino ét minut før pausen ved stillingen 14-13 til Brest, straks valgte at afslutte et angreb ude fra fløjen - men brændte. I stedet for, at der blev kørt et langt angreb.

Brest svarede igen med en scoring, og så var gallerne foran med to mål ved pausen.

Annonce

Leddeløs affære

Resten var en leddeløs og slap affære - set med neutrale fynske briller.

Det skal dog tilføjes, at Brest - og de andre europæiske tophold - typisk har fordel af en række skytter, der kommer mere enkelt til scoringerne. Med simple opspil og tunge skud. Mens Odense Håndbold skal bruge mere list og lempe for at komme til målene.

Når det lykkes, ser det ganske elegant ud.

Når det kikser, ser det omvendt underligt tamt ud.

Både Ayaka Ikehara, Mie Højlund og Abbingh, der ofte er imponerende skarpe i den hjemlige liga, var blandt dem, der kørte fast, og fra midt i 2. halvleg var hele molevitten kun et spørgsmål om, hvor stort nederlaget måtte blive.

Odense Håndbold ligger nu med 10 points for ni kampe og har fire kampe tilbage - og der er fire points op til Györ og Brest med hver 14 kampe, omend Györ kun har spillet otte kampe og Brest nu ni.

Annonce

Langt ned til bunden

Omvendt har Odense Håndbold mange points ned til de to bundplacerede Podravka og Valcea, og udgangspositionen før de sidste fire kampe er dybest helt som forventet. Og endda måske endda lidt bedre.

Men indsatsen i Brest var og blev en skuffelse. Der ikke bør være en målestok for så kapabelt et hold. Til tider kunne spillerne dog godt se slidte ud, og det vil da være forståeligt efter et hektisk, mystisk og strabadserende efterår i disse sære tider.

Efter mange ugers fremgang og hårdt arbejde var der måske bare ikke flere tigre i tanken.

Nu kan landsholdsspillerne i Odense Håndbold forhåbentlig se frem til en EM-slutrunde, og hele holdet kan forberede sig til udekampen mod den forsvarende mester Team Esbjerg kort før nytår.

Og alle muligheder er stadig åbne i alle turneringer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce