Annonce
Svendborg

Så faldt hammeren: Ligeglad bilist skal i fængsel

Det er en gammel kending af Fyns Politi, der gennem flere år har ladet hånt om love og regler. Nu skal han i fængsel. Modelfoto: Michael Bager
40-årig mand skal seks måneder i fængsel for i årevis at have kørt rundt i uindregistrerede og uforsikrede biler - uden kørekort og påvirket af euforiserende stoffer.
Annonce

Svendborg: Nu går den ikke længere for en 40-årig mand fra Sydfyn, der i årevis har ignoreret love og regler og gjort, som det passede ham.

Retten i Svendborg har idømt ham seks måneders fængsel for i alt 27 forhold, hvoraf de alvorligste er 12 tilfælde af kørsel i bil i frakendelsestiden - ovenikøbet er der tale om både anden- og tredjegangstilfælde.

Den 40-årige er indenfor de seneste fire år tre gange straffet for samme type forseelser med betingede fængselsstraffe og store bøder. En enkelt måned har han dog været bag tremmer, men nu står han altså til at skulle afsone seks måneder.

Manden blev desuden dømt for at køre i biler, der hverken var indregistrerede eller forsikrede. Flere gange var han også i besiddelse af eller decideret påvirket af euforiserende stoffer.

Derudover er han i tre tilfælde snuppet med kniv på offentligt område, og derfor kom knivloven også i brug i den omfattende retssag.

Hvor han i 2015 blev frakendt kørekortet i tre og et halvt år og i 2016 fik yderligere seks måneders frakendelse, så lød den seneste dom, der faldt i sidste uge, på frakendelse de kommende 10 år.

Den 40-årige bilist er siden 2015 idømt bøder på sammenlagt 45.000 kroner. Med den nye dom kan han lægge 18.000 kroner oveni - plus sagsomkostninger.

Han får konfiskeret to personbiler, tre knive og diverse beslaglagte portioner af hash, amfetamin, ecstasy m.m.

Den 40-årige erkendte alle lovovertrædelser, men forklarede, at hans personlige forhold på det seneste har ændret sig til det bedre. Han har nu fast job, fast bopæl og fast kæreste. Han har desuden ikke haft misbrug af euforiserende stoffer siden sommer, oplyste han i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce