Annonce
Svendborg

Så er det frem med fodboldstøvlerne: Udsatte borgere i Svendborg får fodboldhold

Ombold arrangerer åbne Københavnmesterskab i fodbold for hjemløse, og nu står non-profit organisationen også bag et nyt fodboldhold for udsatte i Svendborg. Pressefoto: Lars Møller
Misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare kan fra april i det nye år komme til ugentlig fodbold i BK Stjernen. Det er non-profit organisationen Ombold, der står bag.

Svendborg: Hjørnespark, masser af scoringer og græs under fødderne.

I det nye år kommer der et nyt fodboldhold i Svendborg. Det er non-profit organisationen Ombold, der har lavet en aftale med Svendborg Kommune og fodboldklubben BK Stjernen om at få et fodboldhold. Men det er et ganske særligt et. For holdet er for misbrugere, hjemløse, psykisk sårbare mennesker og andre, der måske ikke opsøger almindelige idrætsforeninger.

Ombold går under mottoet fodbold, fællesskab og forandring, og det nye Svendborg-hold gør klar til at trække i fodboldstøvlerne til april, hvor der vil være ugentlig træning på græsset i BK Stjernen i Kallehaven.

Bestyrelsesformand i BK Stjernen, Carsten Thrane, ser frem til at modtage nye sportglade folk på banerne.

- Fodbold er for alle. Hos BK Stjernen vil vi gerne løfte vores del, og vi inviterer derfor alle typer af fodboldspillere uanset baggrund til at komme og være en del af fællesskabet, siger Carsten Thrane i en pressemeddelelse.

Annonce

En stor forskel

Gitte Kromann Jacobsen, der er afdelingsleder i socialafdelingen i Svendborg Kommune, tror på, at det kan gøre en forskel for den her gruppe mennesker, som nu inviteres ind på fodboldbanen.

- Det er en super måde at skrue tingene sammen på, hvis vi skal have mennesker på kanten med ind i fællesskaberne – og det kan gøre en stor forskel i deres liv. Vi skal trække på det kæmpe potentiale, der ligger i civilsamfundet og ikke mindst i foreningsidrætten, siger Gitte Kromann Jacobsen i pressemeddelelsen.

Direktør i Ombold, Martin Svend Pedersen, er begejstret over det engagement, Svendborg Kommune har udvist overfor projektet.

- Det er fantastisk at opleve den kæmpe opbakning, der har været til konceptet fra Svendborg Kommune. Men også den lokale foreningsidræt i form af BK Stjernen, som i den grad har budt sig til i det her projekt. Vi ser frem til, at endnu flere socialt udsatte får mulighed for at blive en del af konstruktive fællesskaber med fodbolden som omdrejningspunkt, lyder det fra Martin Svend Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Tagsten og tagsten er ikke det samme

Lokaldebat: I Teknik- og Erhvervsudvalget var der i sidste uge en ophedet debat i et ellers uskyldigt dagsordenpunkt på en igen meget lang dagsorden – en sag, der nu skal drøftes på det kommende byrådsmøde. Emnet handler om en dispensation fra en gældende lokalplan, hvor en bygherrer på et nyopført hus ønsker at anvende andre materialer end der er angivet i lokalplanen, og vil dermed afvige fra de byggematerialer nabohusene er opført med. Sagen handler om materialevalg i et konkret byggeprojekt. Bygherrer ønsker at anvende cementtagsten i stedet for for eksempel teglsten, som er et dominerende byggemateriale i lokalsamfundet. Der er allerede angivet masser af alternativer til teglsten i lokalplanen. Dog ikke cementtagsten. Giver Byrådet lov til dette nybrud, kan det sandsynligvis påvirke huspriserne i området, når der er et hus, der på den måde skiller sig ud med et radikalt andet materialevalg. Den samfundskontrakt, der er opstået mellem nuværende borgere i et lokalsamfund og byggemyndigheden, skal ikke udsættes for angreb hver gang der enten bygges nyt eller blot, fordi bygherre kan finde et alternativt produkt, der er billigere på markedet. Det kan hverken politikerne eller et lokalsamfund holde til i længden. At der er indskrevet teglsten i lokalplanen, som en blandt flere muligheder, handler ikke bare om at skabe bygningsmæssig harmoni i et lokalsamfund, men handler også om at fastholde en kulturhistorisk dimension – at teglindustrien har betydet meget på Sydfyn. Politikerne i Byrådet må stå vagt om denne lokale bygningskultur – og vise respekt overfor de naboer, der har overholdt lokalplanen. Alt andet er utroværdigt.

Annonce