x
Annonce
Fødselsdag

Rund fødselar fik andre værdier, da uheldet ramte

Gert Schmidt fylder 60 år fredag den 27. marts. Foto: Finn Eriksen
Da Gert Schmidt i 2009 fik tre diskusprolapser, betød det også et farvel til hverdagen med tocifrede arbejdstimer hver dag. Efter uheldet har han fået andre værdier i livet, men den store passion er stadig biler.

Rudkøbing: - Jeg bukker mig ned, og da jeg rejser mig igen, sagde det knæk.

Sådan husker Gert Schmidt tilbage på den dag i 2009, hvor han var ved at rode i en bil ude i værkstedet. Men da han skulle samle en reservedel op fra gulvet, gik det galt.

- Den smerte ville jeg ikke engang ønske for min værste fjende, siger Gert Schmidt.

Han kom på hospitalet, og røntgenbillederne viste tre diskusprolapser. Og det satte en stopper for det arbejdsliv, Gert Schmidt i mange år havde praktiseret.

- Det er frygteligt, når man mere eller mindre hele sit liv har været arbejdsnarkoman. De fleste arbejder otte timer og går hjem - i mit tilfælde var det ofte 14 til 15 timer dagligt, siger han.

Diskusprolapserne og i særdeleshed tiden efter har været en lærestreg, fortæller Gert Schmidt. Der skulle gå seks år, før han til sidst blev udredt og fik tilkendt fleksjob. Og det var en barsk tid.

- Jeg har fundet ud af, at der skal et godt helbred til at være syg. Som ung tænker man, at det da ikke kan passe, de ikke kan finde et arbejde. Men pludselig er man selv en af dem i køen, siger han og tilføjer, at det også har ændret de værdier, han tidligere havde.

- Og så får man andre værdier i livet. Når jeg står op om morgenen, tænker jeg, nu får jeg en dag mere. Førhen sagde jeg altid til mine kammerater, at hvis jeg ikke fik en Porsche inden jeg blev 50, så var der gået noget galt. Skide være med den Porsche, jeg vil hellere have mit helbred, siger han.

Annonce

Gert Schmidt

Født 27. marts 1960 i Ribe som yngste af en søskendeflok på tre.

I 1979 i lære som kommis ved Isenkræmmer Kaalund i Rudkøbing.

Han været bus- og taxachauffør, selvstændig taxavognmand og bilforhandler.

Har tre døtre og syv børnebørn.

Arbejder i dag som chauffør hos Langeland Kommune.

Sidder i kommunalbestyrelsen på Langeland, valgt for SF.

Var i 2017 den i landet, der blev valgt med næstfærrest personlige stemmer: 22.

Formand for Langelands Forsyning A/S.

Benzin i blodet og et stærkt venskab

Noget, der dog er uændret, er Gert Schmidts helt store passion: biler. Han beskriver sig selv som en VW- og Audi-freak, og gennem årene har han skruet i utallige biler. I 20'erne var det folkevognsbobler, men før det, var det noget helt andet, der havde hans opmærksomhed.

- Jeg gik til dans, da jeg var barn. Det var min passion dengang. Men så blev jeg 15 år, og så kom der knallert og piger ind i billedet. Og kort efter biler, som det har været lige siden, fortæller Gert Schmidt.

Selv om han er født og opvokset i Ribe, har han boet størstedelen af sit liv på Langeland. Det begyndte, da Gert Schmidts bedste ven Michael skulle flytte. Hans far havde fået job som kommunaldirektør i daværende Humble Kommune, og det kunne ved første øjekast betyde et farvel til venskabet - men så alligevel ikke.

- Vi kunne ikke undvære hinanden, så Michaels forældre blev mine plejeforældre, og så flyttede jeg med dem til Langeland. Han bor i Vindeby nu, og vi har stadig kontakt den dag i dag, siger Gert Schmidt.

Når Gert Schmidt fredag fylder 60 år, bliver det ikke med stor fest og masser af gæster. Han havde i forvejen ikke planlagt det helt store, men den nuværende situation med coronavirus gør, at fejringen må vente lidt.

- Jeg inviterer mine døtre til kaffe, og så må jeg give en middag senere hen, når vi igen må komme ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce