Annonce
Ærø

Rumpen i vandskorpen, en tur til Skjoldnæs fyr og fuglekig i Vitsø: 3 tip til weekenden på Ærø

Claus Hattesen kommer med sine anbefalinger til weekenden. Arkivfoto: Vibeke Volder Jensen
Annonce

Ærø: Der er gang i den på Ærø for tiden med masser af tilbud til både turister og fastboende. Her giver konfektmager og caféejer Claus Hattesen sine bud på, hvad man kan lave på Ærø i weekenden.

1 Rumpen i vandskorpen på Vesterstrand

Sommerfornemmelser på Vesterstrand. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

- Læg telefonen derhjemme og tag børnene med til Vesterstrand. Stranden er smuk og hyggelig, og her kan børnene lege med rumperne i vandskorpen, imens forældrene slapper af, siger han.

Claus Hattesen anbefaler, at man lader telefonen blive hjemme, så man kan nyde stranden i fulde drag. Desuden har børnene rig mulighed for uforstyrret at bygge sandslotte på stranden.

Stod det til Claus Hattesen, skulle man oftere tage sig tid til bare at nyde livet, hinanden og den smukke natur, Ærø byder på.

2 En tur til Skjoldnæs Fyr

Det runde 22 meter høje tårn er bygget af fint tilhuggedebornholmsk granitsten og tegnet af ingeniøren Theodor Wedén. Arkivfoto: Cecilie Tolversen

- Skjoldnæs Fyr ved Søby er et smukt fyr lavet i bornholmsk granit og har været bemandet godt op i det 20. århundrede. Nu kan man komme op i fyrtårnet og nyde udsigten fra toppen, siger Claus Hattesen om sin anden anbefaling.

Ærø Golfklub holder nu til i den gamle fyrmesterbolig og har golfbaner med udsigt over Det Sydfynske Øhav.

Fyret blev opført i 1881 og er tegnet af den svenske arkitekt Theodor Wéden (1848-1931)

3 Fuglekig i Vitsø

I området omkring Vitsø findes strandenge, vandhuller og fugleliv med masser af gæs og ænder. Arkivfoto: John Fredy

- Vitsø er en flad sø, der ligger nær Søbygaard. Der er et fantastsisk fugleliv ved Vitsø, og hvis man er til den slags, kan man bruge nogle timer på at kigge efter havørne, som man sommetider kan være heldig at se ved Vitsø, fortæller Claus Hattesen.

Han anbefaler, at man bruger tid på at lære historien om Vitsø, der tidligere hed Vitsø Nor. I stenalderen var Vitsø en fjord, men den blev lukket til af sandets vandring.

Vitsø og området omkring Søbygaard blev fredet i februar 1994.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce