Annonce
Svendborg

Dømt for at stikke to mænd med kniv: - Det blev mørkt for øjnene, og der var meget blod

En 26-årig rumænsk mand var onsdag for retten i Svendborg tiltalt for at være skyldig i et knivstikkeri, der forgik på Ørbækvej i Skårup 25. januar 2021. Arkivfoto: Michael Bager
Onsdag sad en 26-årig rumæner på anklagebænken for under tumult at have stukket to personer med en lille køkkenkniv.

Svendborg: Fængsel i et år og tre måneder, udvisning og 12 års indrejseforbud.

Mindre kunne ikke gøre det, da den 26-årige rumæner Constantin-Sebastian Samson sad på anklagebænken for et knivstikkeri, der foregik på hans egen adresse i Skårup, 25. januar cirka klokken 01.30.

Den tiltalte, der siden episoden har siddet varetægtsfængslet, nægtede sig ellers skyldig, da han ikke selv kunne erindre episoden, men ikke desto mindre modtog han dommen.

Annonce

To blev stukket

Vi spoler tiden tilbage til 25. januar. Constantin-Sebastian Samson og hans svoger, som også bor i Danmark, tilbragte aftenen sammen.

Svogeren vidnede i retten onsdag, hvor han fortalte:

- Vi spiste sammen efter arbejde og drak lidt øl og whisky. Vi var nok berusede, og vi hørte musik, fortalte han via sin tolk.

Det er her, hele palaveren starter. På adressen boede flere mennesker, blandt andet en ukrainsk mand i slutningen af 20'erne, der arbejdede sammen med Constantin-Sebastian Samson på en nærliggende gård.

- Min kæreste og jeg vågnede, fordi vi kunne høre, at der blev spillet høj musik ude i køkkenet. Mit værelse var længst væk fra køkkenet, men vi kunne alligevel høre det, så jeg gik derud for at bede dem om at skrue ned, fortalte den ukrainske mand i retten.

Ifølge mandens forklaring bad han dem gentagende gange om at skrue ned, men han konstaterede, at de ikke havde forstået ham, da ingen af dem er særligt gode til engelsk. Derfor besluttede han sig for selv at skrue ned for musikken, men ved et uheld kom han til at slukke helt for musikanlægget, og så gik det ellers løs. Constantin-Sebastian Samson blev rasende.

- Constantin-Sebastian Samson sad på en stol og spærrede vejen, da jeg ville tilbage til mit værelse, efter jeg havde undskyldt for at have slukket for musikken.


Jeg kunne ikke rigtig tænke, jeg så bare, at han stod med kniven, så jeg ville stoppe ham, men så blev det mørkt for øjnene og der var meget blod

Forurettede


Det udviklede sig til tumult, og den ukrainske mand opdagede, at Constantin-Sebastian Samson rakte ud efter en kniv på køkkenbordet.

- Jeg kunne ikke rigtig tænke, jeg så bare, at han stod med kniven, så jeg ville stoppe ham, men så blev det mørkt for øjnene, og der var meget blod, sagde han ved retssagen.

Det udviklede sig til, at både den ukrainske mand, hans kæreste og svogeren forsøgte at få kniven fra Constantin-Sebastian Samson.

Den ukrainske mand endte med at blive stukket i ballen og i underarmen, hvor kniven gik hele vejen igennem. Efterfølgende måtte han opereres, fordi sener og arterier var skåret over. Også Constantin-Sebastian Samsons svoger fik et stiksår i låret under tumulten, da han forsøgte at stoppe den tiltalte.

Annonce

Ikke forsætligt at stikke svogeren

I retten stod det klart, at Constantin-Sebastian Samson ikke havde stukket sin svoger med vilje. Det bevidnede både svogeren og den ukrainske mand.

Der var ikke tvivl om, at svogeren havde et tæt forhold til Constantin-Sebastian Samson.

- Jeg vil ikke vidne, hvis det inkriminerer ham, sagde svogeren, da han tog plads i vidneskranken.

Ikke desto mindre blev han pålagt at vidne, efter dommeren og domsmændene havde vurderet, at hans vidneudsagn var vigtigt for sagen.

Da der under retssagen blev vist billeder af de skader, de to mænd havde fået den aften, reagerede Constantin-Sebastian Samson på billederne af svogerens sår. Han rystede på hovedet, tog sig til panden og vendte hurtigt øjnene væk fra billedet.

Annonce

Ingen tilknytning til Danmark

Constantin-Sebastian Samson har været i Danmark siden august 2020, og da der blev afsagt dom i sagen, lagde dommer Kim Ottesen vægt på, at der ikke var noget, der talte for, at han skulle blive i landet.

- Han har ikke nogen tilknytning til Danmark ud over svogeren, fastslog Kim Ottesen under domsafsigelsen.

Dommen, der lød på et år og tre måneder i fængsel, erstatning til den ukrainske mand på 8.845 kroner, udvisning af Danmark samt 12 års indrejseforbud begrundede dommeren således:

-Dommen falder særligt på baggrund af ukraineren og hans kærestes vidneudsagn, der stemmer overens med politiattesterne og de billeder, vi har set. Tiltalte må have indset det som overvejende sandsynligt, at han ville ramme dem, og vi lægger også vægt på karakteren af den vold, der er udøvet og de skader, der er påført den ukrainske mand, sagde han.

Constantin-Sebastian Samson tog efter en kort samtale med hans advokat og tolk imod dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce