Annonce
Langeland

Rudkøbing spiller hjemmekamp i Humble

Modelfoto: Colourbox

HUMBLE: Traditioner bliver brudt, når Rudkøbing tirsdag den 18. juni klokken 18.15 spiller pokalkamp mod Allesø på Humble Stadion.

- Men hvorfor ikke? Seniorfodbolden på Langeland har trange kår, med kun to herrehold tilmeldt FBU’s turnering. Hvis ikke vi passer på, så kan vi om ganske få år risikere at være helt uden seniorhold, og det kan ingen vel være interesseret i, siger Leif Lyder fra RB’s bestyrelse.

Lyder, der luftede tanken om at flytte kampen til Humble, fik hurtigt mange med på ideen.

- Vi har henvendte os til Humble Boldklubs formand Per Dam, der var meget positiv. Vi har fået Sydsport til at sponsorere kampbolden, og spillerne fra de to klubber vil blive ledsaget af Humbles U11-drenge, når de træder ind på Langelands smukkeste foldbold arena, fortsætter Leif Lyder.

På deres vej til fjerde runde i pokalturneringen har RB vundet 4-0 over Kværndrup, 2-1 over FC Odense og 5-3 over Holluf Pile, alle tre kampe på udebane. Nu gælder det så Allesø, der lige nu er nummer to i Fyns bedste fodboldrække, Fynsserien.

- Måske er dette et spinkelt startskud til et øget samarbejde de langelandske fodboldklubber i mellem. Dette vil vi i så fald være meget glade for, slutter Leif Lyder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Kropumulige vilkår for fiskerierhverv

Vi skal passe på livet i havene. Således skal vi også passe på torskebestanden i Østersøen, og derfor giver det også al mulig mening, at der råbes vagt i gevær på Christiansborg og i Bruxelles, når bestanden i Østersøen er under hårdt pres. Samtidig skal vi også se på de afledte konsekvenser af de særdeles skarpe vurderinger af situationen og de muligvis deraf følgende beslutninger. For hvad sker der, når man barberer 70 procent af mængden af torsk, lyst- og fritidsfiskere må hale op af havet dagligt? Et sandsynligt gæt er, at fiskeriturismen på Langeland vil blive sendt til tælling. Når vi dertil lægger, at erhvervsfiskeriet får en tilsvarende udfordring, så står der på bundlinjen, at to erhverv på en ø som Langeland får en ordentlig kæberasler, som ikke sådan lige kan overvindes ved at ryste lidt på hovedet. Det vil gøre ondt på øen og ikke kun på de helt konkrete erhverv. Det vil også have en negativt afsmittende effekt. At fiskeriminister Mogens Jensen (S) så meddeler, at han godt kan se, at det kan rive tæppet væk under de to erhvervsgrene, er en formildende omstændighed. Det levner en smule håb for, at det ikke går helt så galt for de to erhverv, som det lige nu ser ud til. Men mere end strået af håb er der heller ikke at holde fast i. Han gør nemlig blot opmærksom på, at han er bevidst om udfordringer, men heller ikke mere. Der er ingen løfter om at finde løsninger, der er mere skånsomme. Naturligvis er det nødvendigt at værne om dyrelivet. Fortsættes fiskeriet uændret kan det betyde, at der om kort tid bare ikke er noget at hale op af havet. Omvendt må det være muligt at kunne navigere uden om et udsving i kvoten i den størrelsesorden, der er tale om. I fjor blev kvoten hævet med 70 procent for erhvervstorskefiskeriet, og nu er der så lagt op til en lukning for fiskeri af torsk i årets tre første måneder. Det er på det nærmeste umuligt at tilrettelægge et erhverv med så stor usikkerhed. At subsidiere erhverv kan være en glidebane, og lidt hårdt formuleret, så må det jo være en selvstændigt erhvervsdrivendes eget ansvar at få biksen til at løbe rundt. Omvendt må det også tages med i overvejelserne, at hvis der træffes politiske beslutninger med så drastiske konsekvenser for et erhverv, så kan det være nødvendigt at kigge på mulighederne for en subsidiering, når tæppet trækkes væk under erhvervet. Alternativt skal der laves nogle planer og undersøgelser af dyrelivet, som gør det muligt undgå så drastiske ændringer med så relativt kort varsel, som det er tilfældet.

Annonce