Annonce
Svendborg

Rudi stopper som formand for By og Land Sydfyn: - Jeg vil ikke være ham, der sidder på bagerste række og blander mig

Rudi Rusfort Kragh stopper efter 18 år som formand for By og Land Sydfyn. Til oktober stiller han op til landsforeningens bestyrelse. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
I stedet forsøger Rudi Rusfort Kragh at få en plads i landsforeningens bestyrelse.
Annonce

Svendborg: I 18 år har han stået i spidsen for Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn, men til oktober er det endeligt slut.

Rudi Rusfort Kragh har valgt at stoppe som formand for By og Land Sydfyn, som foreningen også hedder, og det er en beslutning, som har sneget sig ind på ham under forårets coronakrise.

- Vi skulle have haft generalforsamling i By og Land Sydfyn i marts, og der var jeg på valg. Men da vi - på grund af coronaen - afholdt en forsinket generalforsamling i august, havde jeg ændret mening, og der var jeg ikke længere på valg. Jeg fik tid til at tænke mig om, og jeg blev enig med mig selv om, at foreningen trænger til nye kræfter, siger Rudi Rusfort Kragh, der endnu ikke ved, hvem der skal overtage rorpinden.

- Den nye bestyrelse konstituerer sig i oktober, og indtil da er jeg fungerende formand, forklarer han.

Annonce

Vil ikke være den nye Lars Løkke

Rudi Rusfort Kragh har valgt at træde helt ud af bestyrelsen, og det har han det godt med.

- Jeg har været formand i 18 år, og uanset hvordan jeg vender og drejer det, så er det et tidkrævende arbejde. Jeg har brugt mine søndage og hverdagsaftener på ulønnet arbejde for foreningen, og jeg har på det seneste kunnet mærke, at mit energiniveau og mit engagement har været dalende. Jeg har været bekymret for, om det skulle smitte af på bestyrelsen, og derfor fandt jeg det bedst at trække mig, siger han og tilføjer:

- Men jeg er stadig optaget af forvaltningen af bygningskulturen og kulturarven. Jeg ønsker bare at gøre det i en anden rolle.

Blå Bog

Rudi Rusfort Kragh, 58 år, født og opvokset i København. Uddannet flyttetekniker i 1980 og cand.scient.soc fra RUC i 1996. Har siden 2002 været formand for By og Land Sydfyn.

Gift med Tina Rusfort Kragh og far til Theis på 20 år.

Familien bor i Vester Skerninge.

En anden grund til, at han ikke længere vil sidde i bestyrelsen, er, at han ikke være med i klubben af gamle formænd, som blander sig i bestyrelsens arbejde, selvom de er fratrådt.


Jeg ønsker ikke at blive "den nye Lars Løkke Rasmussen", der træder af, og som bagefter blander sig i, hvad den nye formand laver.

Rudi Rusfort Kragh


- Jeg ønsker ikke at blive "den nye Lars Løkke Rasmussen", der træder af, og som bagefter blander sig i, hvad den nye formand laver. Derfor trækker jeg mig helt fra bestyrelsen. Jeg vil ikke være ham, der sidder på bagerste række og blander mig. Hvad jeg så siger, når jeg sidder hjemme i sofaen, det er jo en anden sag, siger Rudi Rusfort Kragh.

Annonce

Stiller op til landsforeningens bestyrelse

Helt slut med Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur bliver det dog ikke.

Rudi Rusfort Kragh er blevet opfordret til at stille op til landsforeningens bestyrelse, og det gør han på landsforeningens virtuelle generalforsamling i oktober.

- Den erfaring jeg har fra lokalforeningen, kan jeg uden tvivl trække på i landsforeningen, og det kunne være spændende at se det hele fra et nyt perspektiv, siger han.

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Foreningen blev skabt i 1900 og arbejder for bevaring og udvikling af de arkitektonisk og kulturhistorisk værdifulde bygninger, landskaber og bymiljøer i Danmark. Landsforeningen har mere end 90 lokale bevaringsforeninger.

By og Land Sydfyn blev skabt i 1969 og kunne i 2019 fejre 50-årig jubilæum. Rudi Rusfort Kragh har været formand for foreningen i 18 år.

Skal han nævne tre ting, som han er mest stolt af ved sit arbejde i By og Land Sydfyn, så er det dels af få oprettet det kommunale Arkitekturråd, dels at få etableret et godt samarbejde med Svendborg Kommune og dels at få sat et tydeligt fingeraftryk på udviklingen for Svendborg Havn.

- Jeg synes, at vi har opnået meget. For eksempel er vi gået fra at være en forening, som tidligere stod ude på gaden og råbte op, til at være en forening, som ofte sidder med ved forhandlingsbordet, når vigtige beslutninger skal træffes i kommunen i forhold til foreningens interesseområde, siger han.

By og Land Sydfyns bestyrelse tegnes nu af følgende personer: Christian Dan Jensen (fungerende næstformand), Mogens Victor Andersen, Ole Østergaard, Jes Heine Andersen, Johan Brydegaard, Ole Kølster og Nils Valderdorf Jensen (som erstatter Rudi Rusfort Kragh i bestyrelsen).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce