Annonce
Fyn

Rosengårdcentret tæller kunderne

Centerchef Casper Bach Andersen glæder sig til, at Rosengårdcentret atter kan lukke op. Arkivfoto: Vibeke Volder
I Fyns største butikscenter tæller man kunderne, men der er næppe fare for, at der kommer for mange i forhold til corona-restriktionerne.

Når Rosengårdcentret genåbner onsdag, må der være én kunde for hver 10 kvadratmeter. Men eftersom centret har et areal på omkring 120.000 kvadratmeter, kommer den restriktion næppe til at spille en rolle.

Det vurderer centerchef Casper Bach Andersen, som fortæller, at man på en Black Friday har været oppe på cirka 7500 samtidige kunder, og dermed er der stadig luft til de godt 12.000, der må være ifølge de gældende corona-restriktioner.

- Men vi har tællere på og holder øje med, hvor mange der er inde, og så har vi også fordoblet antallet af vagter, siger centerchefen.

Annonce

Grænse på 10.000

Selv om der ifølge centrets areal må være 12.000 kunder, har man, fortæller Casper Bach Andersen, selv valgt at sætte en grænse på maksimalt 10.000.

Og hvis tællerne viser, at man har nået 9000 kunder,, lader man være med at lukke flere ind ved simpelthen at lukke indgangene. Men realistisk bedømt kommer det altså næppe til at ske. Heller ikke selv om de seneste par dages flotte forårsvejr nu afløses af kølig koldfront - noget de fleste nok er kede af, men som er godt vejr for Rosengårdcentret.


Vi har tællere på og holder øje med, hvor mange der er inde.

Casper Bach Andersen, centerchef


Foruden at holde øje med antallet af kunder vil vagterne også sørge for, at der er masser af håndsprit og at kunderne holder til højre, som de skal.

Mest besværlig bliver genåbningen for centrets Food Avenue og de øvrige spisesteder, hvor reglen om, at man skal reservere bord 30 minutter før, volder kvaler, og Casper Bach Andersen håber på spisestedernes vegne, at reglen bliver ændret.

Men ellers er alle butikker klar til at tage imod kunder, og centret ser i øvrigt frem til en ganske særlig maj, hvor der sidst på måneden er 50-års jubilæum, og hvor der også er udsigt til, at Sportsmaster 21. maj åbner en såkaldt flagship store i Lilla Gade.

Annonce

Nye medarbejdere

En anden af de store forretninger, som er klar til at åbne, er Magasin i Odense, og det glæder store manager Sofie Andreassen sig til:

- Det er helt fantastisk, at vi nu endelig kan slå dørene op og byde vores kunder velkommen i forretningen igen. Lige nu bruger vi alle kræfter på at gøre klar til genåbningen, således det er muligt at handle trygt og sikkert hos os, siger hun.

Spritstandere, corona-guides, vagter, trafiktællere og trænede medarbejdere er klar til at tage imod kunderne, og alene på håndsprit og ekstra rengøring har Magasin brugt over to millioner kroner for at kunne sikre den maksimale hygiejne i forretningerne og bag kulisserne.

Under nedlukningen er ingen medarbejdere blevet opsagt, og omkring genåbningen skal der ansættes flere end 100 nye kollegaer på tværs af landets syv Magasin-forretninger, skriver man i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce