Annonce
Fyn

Robotchef: - Det koster mange penge at skabe succeshistorierne

Forretningschef i robotklyngen Odense Robotics, Mikkel Christoffersen, roser de lokale virksomheder for at investere i både teknologi og forretning. Det er afgørende for at få succes globalt.
Annonce

Fyn og Odense har mange små startups i klyngen, men hvad kræver det at udvikle sig til en etableret virksomhed som Universal Robots?

- Vi kan se, at der en fase, der ligger efter startuptiden, før man bliver en stor etableret virksomhed, som kan tage varierende længder af tid og koste mange penge. På det tidspunkt arbejder man både med at udvikle sine produkter og tilføje nye - et såkaldt produktroadmap - og samtidigt arbejder man med opbygningen af markeder, mens man gør virksomheden klar til vækst. Det handler bl.a. om hvilke profiler, man skal have ansat og hvilke markeder, man vil ud på.

Det lyder dyrt?

Det er en fase, som koster mange penge - også derfor man skal bruge forskellige typer investorer undervejs . I starten er det en type til udvikling af de første produkter, mens det senere bliver større investorer, som har et lidt længere sigte og mere is i maven, fordi det er dyrt.

Hvad er afgørende for, om man får succes?

Det er vigtigt, at man har et globat mindset og tænker internationalt. Og så skal man lægge en langsigtet plan sammen med sine investorer for den rejse. Vi kan også se, at mange Odensevirksomheder er enormt dygtige til at tænke teknologiudvikling og forretningsopbygning samtidigt. Du kan ikke gøre det ene uden det andet. Det nytter ikke noget, at du har en stærk organisation, hvis du ikke har produktet med.

Hvad betyder samarbejdet med investoren?

Vi taler om meget komplekse produkter, som skal bæres ud globalt. Det kan både tage lang tid og koste rigtig mange penge, så samarbejdet mellem virksomhedens ledelse eller stifter og investoren er enormt vigtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Brand i Toldbodgade

Annonce