Annonce
Fyn

Robot-chef: - Det er mit eget valg at stoppe

Jürgen von Hollen er født i Sydafrika og bor i dag i Frankfurt med familien. Han kom til Universal Robots i 2016. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Efter fire år på posten har Jürgen von Hollen valgt at stoppe som adm. direktør for Universal Robots - han er stolt over resultaterne i den fynske robotgigant.
Annonce

Du stopper ved årsskiftet. Er det dit eget valg at sige farvel?

- Ja, det er mit eget valg at stoppe hos UR.

Hvorfor stopper du?

- Det er også et meget svært valg, for der er fortsat meget at opnå hos UR, men vi er på et modningssted i virksomheden, hvor strategien, værktøjerne og teamet er på plads, og det mere handler om eksekvering. Man skal altid være opmærksom på, hvornår man kan bidrage mest muligt. Og min styrke er at flytte en virksomhed fra entreprenørstadiet til det sted, hvor vi er nu med UR. Så det er i mine øjne det rigtige tidspunkt at sige stop.

Hvor var UR, da du kom til i 2016?

Dengang var der meget brandslukning over det. Vi havde meget travlt med at sælge robotterne og få dem ud af døren så hurtigt som muligt, men der var ikke fundet det rigtige ledelsesteam, og strategien var heller ikke på plads. Samtidigt skulle vi som firstmover gøre alting selv, fordi vi var de første med kollaborative robotter.

Hvad er UR's største udfordring de næste år?

Vi står på indgangen til ny fase, hvor vi skal udvikle os fra en mellemstor virksomhed til en stor virksomhed. Det handler om at fastholde farten i driften og samtidigt sikre udviklingen, så vi kan holde os foran konkurrenterne.

Hvad er du mest stolt af?

Jeg er mest stolt af den påvirkning og det samarbejde, jeg har haft med medarbejderne. Jeg bliver meget påvirket, når jeg modtager en mail, hvor der står, at jeg har været en inspiration for et andet menneske i koncernen, det er noget af det, jeg er mest stolt af. Det er de ansatte, jeg kommer til at savne mest.

Hvad skal du lave?

Jeg skal helt sikkert arbejde med tech og helt sikkert ikke konkurrere med UR, som jeg har meget stærke følelser for. I løbet af de næste uger kan jeg afsløre, hvad jeg skal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Nu er Joe Biden USA's præsident: Se hans tale her

Erhverv

Nyt stort butiksområde på vej i Svendborg:  Plads til byggemarkeder, fastfood-restauranter og meget andet

Annonce