x
Annonce
Sport

Rindom sejler sig af VM-podiet i Melbourne

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Anne-Marie Rindom havde en sløj dag på vandet på finaledagen, der blev forkortet på grund af dårligt vejr.

Det lykkedes ikke Anne-Marie Rindom at genvinde VM-guldet fra sidste år, da der natten til fredag dansk tid blev sejlet finalesejlads i Laser Radial i Melbourne.

Annonce

Den danske sejler havde en rigtig dårlig dag på vandet på VM's sjette og sidste dag, hvor hun sejlede sig væk fra podiet og slutter VM på en samlet fjerdeplads.

Stævnet i Melbourne har været plaget af dårligt sejlvejr, der har betydet, at flere sejladser er blevet aflyst undervejs. VM's sidste dag blev også offer for vejret, og der blev kun gennemført en enkelt af de tre planlagte sejladser.

Her fik Rindom sit hidtil dårligste resultat ved VM, da det blot blev til en 38.-plads, og dermed faldt danskeren en plads tilbage i det samlede felt, hvor hun ellers inden finaledagen lå til en bronzemedalje.

Den hollandske sejler Marit Bouwmeester blev verdensmester, ligesom hun blev det i 2011, 2014 og 2017.

Bouwmeester landsmand Maxime Jonker fik sølv i Melbourne, mens nordmanden Line Flem Høst tog bronze for næsen af Rindom.

Den danske sejler indledte ellers sit titelforsvar ved VM på bedst tænkelig måde, da hun søndag startede med at vinde første sejlads. I de efterfølgende tre blev det til en tredjeplads og to andenpladser, og så førte Rindom i det samlede regnskab.

Men VM' sidste seks sejladser blev langt fra lige så gode for danskeren, der blandt andet indkasserede en 20.- og en 38.-plads.

Anne-Marie Rindom har vundet VM-guld i både 2015 og 2019, mens hun i 2016 og 2018 tog bronze.

Finalefeltets anden dansker, Anna Munch, blev nummer 41 på fredagens sidste sejlads og slutter VM på en samlet 33.-plads.

VM var det første af to stævner, der indgår i den danske OL-udtagelse. Rindom og Munch er de eneste to sejlere i udtagelsen, der slutter med Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca i begyndelsen af april.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

30 biler i kø til genbrug

Annonce