Annonce
Fyn

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Rikke Louise Fage-Fjord er socialantropolog og hendes hjerte banker for integration, især af flygtninge- og immigrantkvinder. Hun er 43 år, bosat i Køng med sin familie og fem børn. Foto: Lærke Bjørn Bang
Rikke Louise Fage-Fjord vil hjælpe kvindelige flygtninge og immigranter med at lægge kulturelle, sproglige og familiære barrierer bag sig. Hun oplever en enorm interesse for nyt forløb med yoga, samtalecafé og fællesspisning, og håber at samle frivillige nok til endnu et hold.

Glamsbjerg: Med sin solgule kjole lyser Rikke Louise Fage-Fjord op i gadebilledet på en gråvejrsdag i Glamsbjerg. De kommende 13 uger håber vil hun hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund end dansk med at finde lyset i sig selv og lægge kulturelle, sproglige og familiære barrierer bag sig.

Den 43-årige kvinde fra Køng er projektkoordinator på "Blooming Room", et forløb for kvindelige flygtninge og immigranter, som organisationen Blossom står bag.

- Nogle af de her kvinder har generelt svært at bygge bro til samfundet, og mange føler sig lidt ensomme, fordi de mangler netværk. De har bare nogle særlige udfordringer, oplever Rikke Louise Fage-Fjord.

Annonce

- Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel for en anden, og den forskel vil jeg gerne være med til at skabe, siger hun.

Jeg brænder for at gøre en forskel for flygtningefamilier, især kvinder. De har så mange ressourcer gemt, men ikke altid mulighed for at udfolde dem. Så mange af disse kvinder er virkelig under pres i det daglige.

Rikke Louise Fage-Fjord, projektkoordinator

Rikke Louise Fage-Fjord bor i Køng, hvor hun er en aktiv del af lokalsamfundet og især har engageret sig i integration. Hun har været med til at starte Venligboerne i Assens Kommune op, og hun og hendes familie har været værtsfamilie for en studerende fra Afghanistan.

For nylig præsenterede hun "Blooming Room" for 18 kvinder med anden etnisk baggrund end dansk baggrund på HF & VUC Fyn. Hun havde håbet, at syv-otte af kvinderne ville vise interesse for at deltage i forløbet, som blandt andet inkluderer samtalecafé, mindfulness og fællesspisning.

På jagt efter frivillige

Alle 18 kvinder havde lyst til at deltage. I alt har Louise Fage-Fjord fået henvendelser fra 24 interesserede kvinder, men der er kun plads til det halve i projektet, som er drevet af frivillige kvinder fra lokalområdet.

Derfor håber hun nu, at hun kan samle frivillige nok til endnu et hold. Til det nuværende hold mangler en frivillig, der vil hjælpe med yoga/mindfulness-forløb, samtalecafé og børnepasning. Og skal der samles nok frivillige til et nyt hold kræver det yderligere to frivillige til hvert fag plus børnepasning.

- Jeg brænder for at gøre en forskel for flygtningefamilier, især kvinder. De har så mange ressourcer gemt, men ikke altid mulighed for at udfolde dem. Så mange af disse kvinder er virkelig under pres i det daglige, oplever Rikke Louise Fage-Fjord.

Blooming Room

"Blooming Room" er et socialt fællesskab for 25-64-årige kvinder med anden etnicitet end dansk, som mødes to gange ugentligt i 13 uger til aktiviteter, der styrker dem personligt, socialt og sprogligt. Blooming Room bliver afholdt første gang i Glamsbjerg tirsdag 21. september. Et nyt forløb starter til februar.

Det er organisationen Blossom, som i samarbejde med HF & VUC Fyn Glamsbjerg, Assens Kommune og CulturArte , der står bag. Rikke Louise Fage-Fjord fra Køng er projektkoordinator.

Undervisningen er båret af frivillige kræfter indenfor bandt andet yoga, mindfulness, kunst & kultur og samtalecafe. Rikke Louise Fage-Fjord søger lige nu og med øjeblikkelig virkning to frivillige; en til samtalecafé og en til yoga/mindfulness, samt frivillige til børnepasning. Kontakt hende på rikkelouise@blossom-project.org.

Blossom er en registreret frivillig organisation, som blev stiftet i 2016 i San Francisco i USA af Tine Christensen. I Danmark arbejder Blossom med projekter målrettet minoritetsetniske kvinder samt hjemløse kvinder.

"Blooming Room" kommer til at foregå i Glamsbjerg. Forløbet finder primært sted på HF & VUC Fyn, som en del af kvinderne kender i forvejen, fordi de går til sprogundervisning der. Foto: Lærke Bjørn Bang

I "Blooming Room" tales udelukkende dansk, og formålet er, at kvinderne efter 13 uger oplever, at de har fundet mere styrke, selvværd, robusthed og fællesskab. Der er tilmeldt kvinder fra lande som Fillippinerne, Afghanistan og Litauen, og der er en overvægt af syriske kvinder.

I nogle kulturer kan det være vanskeligt for kvinden at bryde ud af rollen som husmor, hvor det forventes, at kvinden tager sig af børnene og har aftensmaden stående klar på bordet hver dag.

- Det kan være med til at holde kvinderne i en fastlåst rolle, hvor det ikke er let at komme hjemmefra, lyder det.

Annonce

Et benspænd

For nogle af kvinderne kan det derfor også betragtes som et benspænd, at forløbet ligger om aftenen.

- Det er en del af øvelsen. Tag snakken med jeres mænd, lav en ordning, hvis I har mulighed for det, så I kan komme af sted. Det er en udfordring, før de starter. I Danmark er vi vant til at samarbejde om at få dagligdagen til at fungere, lyder det fra Rikke Louise Fage-Fjord, som ved, hvad hun snakker om.

Hun og hendes mand har nemlig fem børn - to sæt tvillinger og et midterbarn - i alderen fem til 18 år og en dagligdag, hvor samarbejde er et nøgleord. Især, når man arbejder som selvstændig, som Rikke Louise Fage-Fjord, der er socialantropolog, strategisk kommunikatør og coach.

Hun har været interesseret i internationale forhold, siden hun som ung gik på gymnasiet i Italien. Nu rejser hun og familien verden, eller i hvert fald en del af den, tynd i deres gamle Citroën HY campervan, og har senest har været sydpå for et par uger siden.

Her blev de to ældste børn, tvillingerne på 18 år, sendt godt af sted til gymnasier i Tyskland og Indien.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Ombudsmanden kræver svar i sag om udrejsecenter: - Det er fandeme klar tale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Lynchstemning i jollehavnen efter stortyveri: - Det er frækt ad helvede til!

Fyn

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

Faaborg-Midtfyn

Tomgangsbøder udløser heftig debat: Der er én årsag til, Fyns Politi ikke vil rykke ud

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Langeland

Herregård på Sydlangeland i stor udvidelse: Ferielejligheder, mikrobryggeri, røgeri og stor hal til konferencer og fester

Langeland For abonnenter

Ingen annoncekrig fra Rema: Vi siger bare tak for støtten

Debat

Klumme: Nu falmer skoven og snart er der kommunalvalg

Annonce