Annonce
Debat

Rigtig set af den nuværende bestyrelse: Tillykke til Langeland

Henrik Madsen-Østerbye glæder sig over en planlagt salg af Langelands Elforsyning til Energi Fyn. Foto: Energi Fyn
Annonce

Tillykke til Langeland i anledning af, at Langelands Elforsyning sælger sine aktiviteter til Energi Fyn.

Det er rigtig set af den nuværende bestyrelse, at det på sigt vil være endnu mere besværligt at drive elforsyning på Langeland som en selvstændig virksomhed, regler spænder ben for at kunne være en lille og effektiv virksomhed.

Jeg ved af egen erfaring, at de regler, hvormed el-skaber reguleres, bliver mere og mere specifikke og kræver stor viden om de modeller, som ligger til grund for reguleringen fra offentlig side.

Regulering af monopol-selskaber, ja jeg vil tro, det fremover vil kræve mindst to medarbejdere med høj videregående uddannelse for blot at kunne håndtere reglerne, ikke til glæde for forbrugerne, men blot for at kunne tilfredsstille Forsyningstilsynet. Man kan ikke købe sig til denne ekspertise fra eksterne konsulenter, det vil kræve daglig indsigt i virksomheden.

Energi Fyn er den helt rigtige fremtidige ejer af ”vort el-net”, vi vil blive en del af en forbrugerejet virksomhed, og jeg har erfaring for, at Energi Fyn vil tage vel imod de ansatte fra Langelands Elforsyning. På den måde har bestyrelsen jo gjort en del af deres arbejde med at bevare arbejdspladser, måske ikke på Langeland, men i hvert fald for Langeland. Det hjælper teknologien også med (måske bedre bredbånd, Energi Fyn er jo medejer af Waoo).

Derfor finder jeg det helt på sin plads, at den nuværende bestyrelse gør deres for at bevare de værdier, vi på Langeland har skabt, til gavn og glæde for Langeland fremover ved at skabe en fond med store økonomiske muligheder.


Regulering af monopol-selskaber, ja jeg vil tro, det fremover vil kræve mindst to medarbejdere med høj videregående uddannelse for blot at kunne håndtere reglerne, ikke til glæde for forbrugerne, men blot for at kunne tilfredsstille Forsyningstilsynet.

Henrik Madsen-Østerbye


En fond med en formue på 400 millioner kroner vil ikke som kommunen være underlagt af regler, som gør det umuligt at støtte lokale initiativer, men vil have fri rådighed over midlerne og kunne støtte fremtidige grønne og erhvervsmæssige aktiver på Langeland.

Den fremtidige almene fond vil selvfølgelig have en formålsparagraf, som skal overholdes for at kunne deltage og udvikle Langeland, men det er jo nu, bestyrelsen skal arbejde for, at denne formålsparagraf får et så bredt formål som muligt, så fremtidige gode initiativer på Langeland kan støttes, og at vi som el-forbrugere får mulighed for at få del i de værdier, vi tidligere har skabt.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Klassekamp fra toilettet

Annonce