Annonce
Navne

Reumertvinder i hovedrollen på ny Karin Michaëlis-forestilling: - Hun var et hapsi-flapsi-menneske

Meike Bahnsen spiller Karin Michaëlis i den nye forestilling "Jagten på det gode menneske", der spiller på Baggårdteatret. Musikken til forestillingen, der handler om Karin Michaëlis' liv, er lavet af Katinka. Foto: Martin Ytting Rask
Baggårdteatret holder den 21. februar forpremiere på forestillingen "Jagten på det gode menneske", der handler om Karin Michaëlis, der ligger begravet på Thurø. Hovedrolleindehaveren har ikke tidligere haft sin gang i Svendborg og på Thurø, men hun er allerede vild med især Thurø.

Svendborg: De sidste forberedelser er i gang nede inde i salen, hvor der skrues og bores på scenografien. Oppe i kantinen er der møde om de sidste detaljer, så alt er klart til fredag den 21. februar, hvor teaterforestillingen "Jagten på det gode menneske", der handler om forfatteren Karin Michaëlis, har premiere.

Nede i garderoben sidder hovedrolleindehaveren, 47-årige Meike Bahnsen, og venter. Hun er sat i stævne til en snak om arbejdet med at portrættere forfatteren, der ligger begravet på Thurø.

Skuespilleren kan se nogle af de træk, Karin Michaëlis havde, i sig selv.

- Hun er den der lidt skæve og utilpassede pige og kvinde, der ikke rigtig passede ind nogen steder, og det kan jeg godt kende fra mig selv nogle gange, siger Meike Bahnsen.

Meike Bahnsen er uddannet fra Statens Teaterskole i 1997 og har gennem årene spillet et hav af roller rundt på landets teaterscener. Og skiftet fra en af landets største scener på Det Kongelige Teater til Baggårdteatret på Caroline Amalie Vej har Meike Bahnsen nydt.

- Det er meget mere nært og tæt hernede, og det kan jeg enormt godt lide. Der er heller ikke så langt op til Jakob (Bjerregaard, teaterdirektøren, red.), hvis der skulle være noget, siger hun og tilføjer, at også området omkring Svendborg har været en oplevelse.

- Vi var på Thurø for at indspille en musikvideo til forestillingen, og der har jeg ikke tidligere været. Der er en eller anden kraft derude. En guddommelig, vidunderlig stemning derude. Der er bare sindssygt dejligt, siger Meike Bahnsen.

Annonce

Meike Bahnsen

Meike Bahnsen er født i Aarhus i 1973.

Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1997.

I 2005 modtog hun en Reumert for årets kvindelige hovedrolle. Den fik hun for rollen som Anna Karenina i stykket af samme navn på Aalborg Teater.

Hun bor i København og er gift med skuespiller Jens Gotthelf.

Foruden et hav af teaterstykker har hun også medvirket i tv-serien Bedrag, hvor hun spillede klima- og energiminister.

Desuden har hun lagt stemme til Jane i den danske Tarzan-tegnefilm.

Et hapsi-flapsi-menneske

Historien om Karin Michaëlis' liv indeholder blandt andet et stort forfatterskab, foruden at hun også hjalp flygtninge under Anden Verdenskrig. Meike Bahnsen er af den opfattelse, at synet på Karin Michaëlis måske havde været anderledes, hvis hun havde været en mand, og det trækker også tråde til samfundet i dag, hvor der er forskel på mulighederne for mænd og kvinder.

- Der er nogle ting, som hun har formået, hvor det undrer mig, at hun ikke er mere kendt, og der kan jeg godt tænke, om det var, fordi hun var kvinde. Hvis hun havde været en mand, havde hun nok haft samme status som en H.C. Andersen eller Herman Bang. På samme måde ser man i dag, at der er forskel på, om du er mand eller kvinde, siger Meike Bahnsen.

En af udfordringer ved at spille Karin Michaëlis, forklarer Meike Bahnsen, har været ikke at fremstille forfatteren som sindssyg.

- Hun var jo et flapsi-hapsi-menneske, og det vil jeg gerne have frem. Hun kan blive utroligt glad, utroligt ked af det og utroligt vred. Hun var et meget emotionelt væsen, og der er det en balancegang at få det portrætteret rigtigt, siger Meike Bahnsen.

I forestillingen sætter Karin Michaëlis blandt andet forskelligt farvet glas for øjnene for at kunne passe ind i verden omkring hende. Eksempelvis når det gule glas kommer op for øjnene, og hovedpersonen er på solen, hvor der er varmt og dejligt, fortæller skuespilleren. På den måde konstruerer Karin Michaëlis en virkelighed, hun kan være i. Og det kan Meike Bahsen også kende hos sig selv.

- Jeg tror for så vidt, at vi alle konstruerer vores virkelighed på en eller anden måde. Eksempelvis ender man med at ignorere historierne om de mange børn, der hver dag sulter. For man ville jo krepere som menneske, hvis man skulle forholde sig til det, siger Meike Bahnsen.

Jagten på det gode menneske spiller på Baggårdteatret fra 21. til 28. februar og 16. til 21. marts. Billetter kan fås på www.baggaardteatret.dk.

Meike Bahnsen modtog i 2005 en Reumert, der er den danske teaterverdens fineste pris, for sin rolle som Anna Karenina i forestillingen af samme navn på Aalborg Teater. Foto: Martin Ytting Rask
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En dag i april

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Annonce