Annonce
Svendborg

Restauratør kort før genåbning: - Jeg har det som en cirkushest, der dufter savsmuld

David Levy Nielsen gør klar til at genåbne restauranten Kong Volmer, efter over fire måneders corona-lukning. Foto: Peter Krogh Frausing
Restauranten Kong Volmer i Odense er klar til at modtage årets første smørrebrødsgæster. Ejeren David Levy Nielsen har savnet kunderne, selvom de flittigt har hentet takeaway.

Odense: 9. december lukkede de odenseanske restauranter for spisende gæster, og en uge senere fulgte resten af de fynske restauranter.

Siden da har den eneste kundekontakt bestået i, når kunderne med mundbind på har hentet takeaway måltider.

Og det kan David Levy Nielsen, som ejer smørrebrødsrestauranten Kong Volmer i Brandts Passage midt i Odense, godt mærke.

Annonce

- Det er ikke det samme at aflevere maden i en plastikbakke. Jeg har savnet at se folks reaktioner, når de smager på maden, og den hyggelige snak, man har med gæsterne. Nu har jeg det som en cirkushest, der kan dufte savsmulden. Jeg kan slet ikke vente, siger restauratøren.

Ukuelig optimist

Flere af hans restauratør-kolleger har på det sidste udtrykt deres utilfredshed med krav om coronapas og bordreservation for indendørs gæster.

David Levy Nielsen medgiver, at forholdende ikke er optimale, men husker alligevel på, at de er bedre end fortsat at holde lukket.

Friske blomster og krydderurter ankom tirsdag til restauranten, inden den for første gang i år åbner for spisende gæster. Foto: Peter Krogh Frausing

- Det er jo ikke noget nyt for os restauratører at tjekke legitimation. Vi har hele tiden skullet tjekke, om folk er gamle nok til at få udskænket alkohol. Nu handler det bare om at tjekke folks coronapas, når de sætter sig.

- Vi kommer selvfølgelig ikke til at få besøg af særligt mange impulsive gæster, for så mange udendørs pladser har vi ikke. Alligevel føler jeg mig fortrøstningsfuld og har købt ind til, at der kommer fuldt hus, fortæller restauratøren.

Annonce

Præcis som før

Tiden i de fire måneder uden spisende gæster er ikke gået med at revolutionere menukortet. Tværtimod er de største ændringer et par nye snapse og øl på drikkekortet.

Ligeledes er hele personalegruppen samlet igen, efter nogen har været hjemsendt, ligesom ungarbejdere har stået uden vagter

- Det var dejligt, da jeg skrev ud i vores Facebook-gruppe for personalet, at alle var klar på at give den en skalle igen. Man kunne godt have frygtet, at ungarbejderne havde fundet et andet job i mellemtiden. Det er så rart at se alle ansigterne igen, udbryder David Levy Nielsen.

Menukortet er der ikke ændret på, det skal blot tilbage i holderen ude foran butikken. Der er dog små justeringer i drikkevarekortet. Foto: Peter Krogh Frausing

Åbningstiderne er også, som de plejer. En frokostrestaurant, som altså ikke har åbent til aftensmad.

- Bordreservationer ser det rimeligt ud med, men alligevel virker det til, at folk er lidt afventende med restriktionerne, som i øjeblikket ændrer sig ofte. Det optimale ville jo være, hvis folk bare kunne komme uden reservation, når de får lyst.

Annonce

Ny restaurant fik hård start

I efteråret åbnede David Levy Nielsen endnu en afdeling af Kong Volmer i Svendborg sammen med restaurantens tidligere køkkenchef i Odense.

Restauranten nåede dog kun at have åbent i en måned, før den måtte lukke for de spisende gæster grundet restriktionerne.

- Det var selvfølgelig lidt en hård medfart, da vi ikke havde fået opbygget en ordentlig kundebase på så kort tid. Overraskende nok fik vi faktisk enkelte stamkunder på den ene måned, men efter 13 år i Odense ved folk nok også godt, hvilken mad vi står inde for, siger David Levy Nielsen med et smil på læben.

Køkkenerne har hele tiden lavet take-away, så nu skal der bare skrues op for mængderne. Foto: Peter Krogh Frausing

Både i Odense og Svendborg har restauranterne solgt takeaway smørrebrød. Det er blevet taget godt imod, og derfor har der været arbejde til kokkene under nedlukningen.

- Det er en fordel, at der har været gang i køkkenet. Så er der varer på hylderne, og vi skal ikke i gang med den helt store hovedrengøring før start. Kokkene er også i træning og skal bare skrue op for mængden.

Annonce

Glassene pudses og bordene dækkes

Siden den 9. december har ølglassene hængt over baren, og snapseflaskerne er blevet støvede. Bestikket er også blevet lidt snavset.

Det er der i det sidste døgn før genåbningen ved at komme styr på, når David Levy Nielsen sammen med to tjenere dækker bordene, pudser servicet og  støver af i alle afkroge.

- Siden de annoncerede genåbningen af restauranterne, har jeg fået styr på alt fra vinduespudser til ølmand og leverancer af råvarer. Her til sidst har jeg lige behov for lidt ekstra hjælp, før de for alvor går løs.

- Og jeg glæder mig! lyder det med et stort smil fra David Levy Nielsen.


Jeg har savnet at se folks reaktioner, når de smager på maden, og den hyggelige snak, man har med gæsterne.

David Levy Nielsen, restauratør Kong Volmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce