Annonce
Læserbrev

Restaurantskib. Tag ja-hatten på

Annonce

Lokalpolitikerne behandler p.t. en ansøgning om kajplads til et restaurationsskib i Nyborg Havn.

Som tidligere Svendborgenser havde min familie og jeg – samt tusindevis at turister – i mange år stor glæde at restaurantskibet ”Oranje”, der lå om sommeren i Svendborg Havn. Det var med til at give en god stemning og trække turister og lokale til området, hvor der i forvejen ligger mange restauranter.

Så jeg deler ikke byrådsmedlem Martin Huus´ bekymring over mulig konkurrenceforvridning i forhold til byens øvrige restauranter. Men jeg har med glæde noteret mig Venstres omsorg for Nyborgs forretningsliv.

Der er naturligvis en lang række forhold og betingelser, der skal klarlægges – herunder hensynet til de nærmeste boliger. Men fra konservativ side synes vi, udvalgets medlemmer skal ”tage ja-hatten på” og se med positive briller på ansøgningen.

Jo flere spændende tilbud - jo flere besøgende på Østfyn.

Apropos Nyborg Havn, så er der stigende efterspørgsel i Danmark efter husbåde. En ny og spændende boligform, der tiltrækker et velkonsolideret klientel. Problemet er, at der ikke er så mange havne, hvor det er attraktivt at placere husbåde.

Dem, der drømmer om at bo i en husbåd, vil gerne have den liggende i gåafstand fra centrum og indkøbsmuligheder. Og gerne tæt ved jernbane og motorvej, så man let kan besøge familie og venner.

Her har Nyborg helt unikke muligheder.

Jeg er vidende om, at forvaltningen er kontaktet af mulige købere, der ønskede at høre om mulighederne. Men dialogen gav ikke anledning til optimisme.

Fra konservativ side vil vi opfordre byrådet til at udforme en politik for området, der muliggør placering af husbåde i Nyborg havn.

Foto: Kaj-Aage Horneman
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce