Annonce
Fyn

Restaurant i Odense kan ikke mere: Har indgivet konkursbegæring

Carsten Holmberg har begæret sin restaurant, Eatmosfære, i Bellinge konkurs, efter omsætningen er faldet drastisk på grund af corona-usikkerhed. Arkivfoto: Laust Jordal.
Mere end 90 procent af omsætningen i selskabsrestauranten Eatmosfære i Bellinge er forsvundet, siden regeringens stramninger af coronarestriktioner. Det får ejeren til at lukke, mens der endnu er penge til at betale kreditorerne.
Annonce

Odense: Selskabsrestauranten Eatmosfære i Bellinge lukker. Carsten Holmberg, som overtog restauranten efter Jacob Ingemann 1. februar sidste år, har indgivet en konkursbegæring.

Det fortæller han i et opslag på Facebook, hvor han samtidig takker borgerne i Bellinge for stor opbakning til stedet.

Trods støtten ser han ikke nogen mulighed for at køre forretningen videre, for efter stramningen af kravene til landets restauranter, som blandt andet betyder, at selskaberne er begrænset til 50 personer, er det strømmet ind med aflysninger.


Det eneste personlige lyspunkt, jeg kan klynge mig til, er, at der ikke er noget, jeg kunne have gjort anderledes.

Carsten Holmberg, ejer af Eatmosfære


- Vi havde masser af konfirmationer og bryllupper i august og september. Det så rigtig fint ud, og jeg havde faktisk 11 procent flere bestillinger, end jeg havde budgetteret med. Der var for små 300.000 kroner i bogen. Men da regeringen lukkede ned, som den gjorde midt i september, begyndte det at smuldre stille og roligt. Jeg er gået mellem 93 og 95 procent ned i omsætning, og det kulminerede i sidste uge, da jeg fik den sidste annullering, fortæller Carsten Holmberg til Fyens Stiftstidende.

Han har derfor valgt at begære restauranten konkurs, mens der stadig er penge til at betale så mange kreditorer som muligt.

- Det, mener jeg, er rettidig omhu, siger Carsten Holmberg.

Annonce

Opfordrer til at fjerne usikkerhed

Han har ikke fået nogen konkrete forklaringer fra eksempelvis de firmaer, som har aflyst planlagte julefrokoster - ud over at det skyldes coronafrygt.

- Jeg kan da godt se, at hvis der sidder et tømrerfirma med 50 ansatte herude, og 35 af dem bagefter lægger sig syge med corona, fordi en var smittet, så kan firmaet for det første ikke køre videre, fordi de mangler alt for mange mand, og for det andet er det jo ikke fedt for firmaet at blive synonym med, at det har smittet over halvdelen af selskabet. Jeg får også dårlig omtale ved det. Jeg tror, det er der, den ligger. Men jeg ved det ikke.

Carsten Holmberg forstår udmærket, at usikkerhed om fremtiden får gæsterne til at aflyse deres reservationer, men han ville ønske, at regeringen gjorde noget for at fjerne den usikkerhed.

- Hvorfor lukke ned 14 dage ad gangen? Hvis regeringen allerede nu ved, at den vil lukke ned på den her måde indtil januar, så meld det dog ud. Men det gør de ikke. De holder os hen, og det er det, der koster os i sidste ende. Havde de bare meldt ud, at fra januar håber de på at åbne op igen, så turde folk måske bestille noget. Men vi ved ikke, hvad der sker.

- Og jeg kan ikke forstå, at de laver restriktioner og fortæller folk, at de skal lukke ned uden at have en plan for fremtiden. Hvis de var kommet med en hjælpepakke og havde sagt: I kan få støtte til så og så meget, så vidste man, hvad man havde at forholde sig til. Men vores livsværk, som vi gerne ville have bygget videre på i mange år frem, det smuldrer bare nu. Og regeringen er stort set ligeglad. Det går ud på, hvem der har taget hinanden på lårene for 10 år siden. Det er en børnehave.

Annonce

Stopper for at kunne betale kreditorer

- Jeg har smidt 300.000 kroner ind i restauranten, og dem mister jeg. De folk, der har bestilt selskaber og betalt et depositum, skal lave en indsigelse ved skifteretten, men jeg kan jo ikke sige, om de får pengene. Jeg er rigtig træt af at skulle skylde folk penge, men det er ikke mig, der har kørt mit firma dårligt. Det har kørt rigtig godt, men coronaen har gjort, at der ikke er nogen selskaber, siger Carsten Holmberg.

Han håber, andre restauratører ikke ender i samme situation, men han har en fornemmelse af, at det vil ske. Til gengæld tror han, de almindelige alacarte-restauranter klarer sig bedre, fordi de kan skubbe åbningstiderne.

- Og de ville elske, hvis regeringen gav dem lov til at holde åbent til klokken 23. Men det ville ikke hjælpe selskabsrestauranterne. Der er ikke noget, der hjælper os, medmindre regeringen siger, at vi må være op til 100 personer igen, og at man må holde selskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tåsinge-brugs drukner i pakkepost: - Det går selvfølgelig ud over Svendborgs specialbutikker

Annonce