Annonce
Fyn

Replikkerne sad på rygraden: Ny restriktion lukker juleforestilling

Nyborg Voldspil skulle fredag 6. november have haft premiere på "Peters Jul", men forsamlingsforbuddet, som tillader maksimalt 10 personer at være samlet, gælder også på scenen, lyder beskeden fra både Kulturministeriet og Nyborg Kommune. Derfor har voldspillet set sig nødsaget til at aflyse forestillingen. Foto: Maria Frellesen Pedersen.
Har du billet til Nyborg Voldspils forestilling "Peters Jul", kan du få pengene tilbage eller få overført billetten til næste år.
Annonce

Nyborg: "Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved jeg, julen kommer. Min far hver dag i byen går, og når han kommer hjem, jeg står og ser hans store lommer."

Men lommerne er tomme i år, og de, der havde glædet sig til at komme i julestemning af Johan Krohns klassiske historie om "Peters Jul", må vente. For Nyborg Voldspil er blevet tvunget til at aflyse årets familieforestilling.

- Lige nu virker det, som om kultur kun er for professionelle aktører og ikke for amatørteatre som Nyborg Voldspil, lyder det fra en ærgerlig formand for voldspillet, Jesper Bech Madsen.

Sent mandag aften oplyste han, at "Peters Jul" var blevet aflyst. Årsagen er de strammere restriktioner, som regeringen har indført med virkning fra torsdag 29. oktober.


Vi undrer os lidt over denne melding, da myndighederne har understreget, at restriktionerne denne gang ikke skulle gå ud over børnene, men det her rammer lige præcis børn og unge.

Jesper Bech Madsen, formand for Nyborg Voldspil


- Vi har haft kontakt med både kommunen og Kulturministeriet for at høre, om vi også var underlagt de seneste restriktioner, og fra begge lød meldingen, at det var vi, siger Jesper Bech Madsen.

Det betyder, at voldspillet ikke må samle flere end 10 personer på scenen, og med 23 medvirkende er det ikke muligt at overholde den regel.

Annonce

- Det her rammer præcis børn og unge

Alt var ellers næsten klar til premieren fredag 6. november - replikkerne var indøvet, kostumer og scenografi var klar, og voldspillet forberedte sig på en coronasikker modtagelse af publikum.

- Vi undrer os lidt over denne melding, da myndighederne har understreget, at restriktionerne denne gang ikke skulle gå ud over børnene, men det her rammer lige præcis børn og unge – både dem der er på scenen, og dem der har det som tradition at skulle se Nyborg Voldspils familieforestilling, siger Jesper Bech Madsen.

Har man billet til forestillingen, kan den veksles til en billet næste år, eller man kan få pengene tilbage, oplyser Nyborg Voldspil.

- Peters Jul er aflyst i år, men vi håber meget på, at vi kan få lov til at spille den til næste jul. Alle skuespillerne er blevet tilbudt at beholde deres roller, hvis de har tid og lyst til at være med næste år, siger Jesper Bech Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce