Annonce
Langeland

Rema-placering: Måske en mulighed i Rudkøbings handelsområde

Rema 1000 findes mange steder - her er vi i Middelfart. Det er uvist, om Rudkøbing også kan byde velkommen. Arkivfoto: Mads Hansen
Politisk udvalg afventer drøftelse mellem Rema 1000 og embedsværket.
Annonce

RUDKØBING: Sagen om en mulig Rema 1000-købmand i Rudkøbing har taget en ny drejning. Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget skulle egentlig have set på sagen på foranledning af udvalgsmedlem Kim Welcher (DF), men man afventer nu en drøftelse mellem Rema 1000 og administrationen i Langeland Kommune.

Kim Welcher har talt for, at man kunne lægge en Remabutik uden for det område, der i kommuneplanen er udlagt til butiksliv. Noget, som man ikke må i dag, da det politisk er besluttet, at man vil have kunderne ind i bykernen.

Aktuelt ligger der forslag om, at man placerer Rema-butikken på Nørrebro  117-125, eller op mod Ringvejen og på den modsatte side af benzintanken med tilhørende værksted og kiosk. Men det er altså uden for de afgørende streger.

Nu prøver man så på at komme inden for - ind i centerområdet, hvor der i forvejen findes fire dagligvarebutikker - Super Brugsen, Netto, Fakta og Aldi.

- Det vil da være dumt at stille sig i vejen eller kaste "grus i maskineriet", hvis Rema 1000 og administrationen kan finde frem til en god løsning. Jeg vil dog stadig fastslå, at det ikke må gå ud over kulturarv. Der skal ikke rives nogle af de flotte gamle bygninger i centrum ned - så vil jeg ikke være med, siger Kim Welcher.

Han forventer, at spørgsmålet om en Rema 1000 i Rudkøbing vil komme til behandling i Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget mandag den 21. december.

Annonce

Tager den tid, det tager

Udvalgets formand, Bo Nissen (K), er mere usikker på datoen.

- Det må blive, når administrationen og Rema har talt færdig. I øvrigt tilhører jeg selv den fløj, der mener, at handlen skal forblive inde i centrum. Jeg synes samtidig, at man skylder de fire dagligvarebutikker, som ligger i bymidten, at holde fast i den ordning. De har udvidet og bygget til efter de krav, som ligger, så det vil være urimelig konkurrence, hvis vi gav Rema bedre vilkår, siger Bo Nissen.

Men har Kim Welcher og dem, der mener lige som ham, ikke en pointe i, at Langeland er gået glip af en Rema 1000, som nu i stedet ligger i Vindeby?

- Nej. Vi har i Langeland Kommune ikke så megen magt, at vi kan bestemme, hvor butikskæder vil placere sig uden for vores kommune, og hvis nogle på vej hjem til Langeland fra arbejde på Fyn tager forbi Rema 1000 i Vindeby for at købe ind, så skal de naturligvis bare gøre det. Vores opgave lige nu er at se, om Rema kan etablere sig i centerområdet i Rudkøbing, intet andet, svarer Bo Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce