Annoncørbetalt indhold

Rejser du til Australien for første gang? Så bør du vide disse ting

Fire nyttige råd til førstegangsrejsende til Australien, som ønsker spændende og varierede oplevelser.

Verdens mindste kontinent eller jordens største ø? Ligegyldigt hvad er Australien et af verdens mest kontrastrige og fascinerende lande, med tørre ørkener, frodige regnskove, spændende storbyer og en unik dyreverden.

Geologisk set er landet ældgammelt, men som nation kan Australien lige knapt fejre 200-årsdag.

Landet har mere end 10.000 strande, men uendelig meget mere at byde på. Alt fra moderne og travle storbyer så som Sydney og Melbourne, kæmpemonolitten Uluru midt ude i ødemarken og Great Barrier Reef, med en utrolig koral- og fiskeverden.

I guiden herunder har vi lagt speciel vægt på førstegangsrejsende, som overvejer at tage på ferie i Australien. Følg tipsene og få maksimalt ud af ferien. Du kommer ikke til at fortryde dit rejsemål!

Oplev snorkling på Great Barrier Reef, også kendt som verdens ottende vidunder.
Annonce

1) Ja, du kan rejse dertil hele året

Australien kan groft inddeles i tre klimazoner: Tropisk i nord, subtropisk i centrum og tempereret helt i syd.

En ganske udbredt misforståelse er at du kun bør besøge Australien i særlige perioder, blandt andet i det danske vinterhalvår (november - april).

- Det findes ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Australien på, men perioden fra december til februar er den bedste hvis du ønsker flotte forhold på strandene i syd. Der er også flere fine steder som er bedre at besøge når det er vinter i Australien og sommer i Denmark, siger salgsdirektør Martin Dahl Jespersen i Australienrejser og fremhæver det tropiske nord som eksempel:

- Her undgår du regntiden. Mange attraktioner, blandt andet den kendte nationalpark Kakadu, er kun tilgængelig mellem april/maj til oktober/november. Hvis man ikke ønsker intense temperaturer, anbefaler vi faktisk at rejse når det er vinter i Australien.

Klik på linket for at få en oversigt over klimaet i de forskellige områder i Australien.

Uluru, også kendt som Ayers Rock eller bare The Rock, er en bjergformation som ligger i nordterritoriet, i det centrale Australien. Den ligger indenfor Uluru-Kata Tjuta nationalparken og er verdens næststørste monolit efter Mount Augustus, som også ligger i Australien.
Annonce

2) Nej, du kan ikke nå at opleve hele landet

En af de største nybegynderfejl, som turister begår, er at tro at de kan opleve hele landet på 2-3 uger. Australien er som kontinent ligeså stort som hele Europa eller USA, har tre tidszoner og består af ialt 7,5 millioner kvadratkilometer. Du bør med andre ord planlægge flere ture, hvis du vil opleve det hele.

- Landet er rigt på seværdigheder og oplevelser, men strækningerne imellem dem er lange. Erkend de voldsomme afstande og vælge to eller tre områder ud, som du vil opleve. Alternativet er en ferie, hvor meget af tiden går med transport, siger Martin Dahl Jespersen.

Australienrejsers eksperter fremhæver følgende rejser som perfekte, hvis du ikke har oplevet landet tidligere:


  • Sydney, Rock & Reef (19 dage): Her oplever du tre helt forskellige områder i Australien. Ferien starter i Sydney, går via den australske outback i Ayers Rock til det tropiske nord med smukke strande, koralrev og grønne regnskove.

Rejsefakta: Få detaljeret information om turen her.

  • Brisbane, Whitsunday Islands, Mission Beach, Port Douglas, Great Barrier Reef og Sydney (19 dage): Denne ultimative rejse giver dig det bedste, Great Barrier Reef har at byde på. Turen afsluttes i livlige Sydney.

Rejsefakta: Få detaljeret information om turen her.

Chancen for at opleve kænguruer på nært hold er meget stor. Dette billede er fra en strand i Queensland, fra området kaldet «The Sunshine State» (solskindsstaten).
Annonce

3) Drop både vacciner og bekymringer for farlige dyr

I modsætning til rigtig mange andre lande, som ligger langtfra Danmark, slipper du for vacciner før afrejse.

- Australien er trygt og stabilt sammenlignet med mange andre lande i verden. Det er heller ikke nødvendigt med specielle vacciner for at rejse derned, med mindre du har besøgt andre lande kort tid forinden, som gør dig til en potentiel smittebærer. Før afrejse anbefaler vi dog altid et hurtigt opkald til egen læge så du kan være sikker på at reglerne ikke har ændret sig, siger Martin Dahl Jespersen.

Og selv om mange måske tror det, er det heldigvis heller ikke sådan at man går og snubler over giftige dyr på hvert et gadehjørne.

Ifølge BBCs Steve Backshall, eventyrer og forfatter til flere bøger om verdens giftigste dyr, dør flest mennesker i Australien i situationer, der involverer heste eller honningbier.

- Næsten ingen dør af edderkopper, slanger, krokodiller eller hajer. Man behøver ikke være bekymret for dyrelivet i Australien. Omvendt, så er netop dyrelivet en rigtig god grund til at besøge landet, siger han til den engelske avis The Telegraph.

Læs mere om Australiens unikke dyreliv her.

Autocamper anbefales hvis du har god tid og vil fokusere på en bestemt del af Australien.
Annonce

4) Valg af transportmiddel og overnatning

Som nævnt tidligere er afstandene ofte store i Australien. Valg af egnet transportmiddel er derfor essentielt.

Mulighederne for at bo behageligt under opholdet er mange. Her et resort på Hayman Island.

- Det første du skal finde ud af er hvad du vil opleve og hvor lang tid du har til rådighed. At flyve indenrigs er hurtigt, rimeligt i pris og egner sig godt hvis du vil opleve flere steder på kort tid, gerne de typiske højdepunkter. Personbil eller autocamper er et godt valg hvis du vil fokusere på en bestemt del af landet og har mere tid til rådighed, siger Martin Dahl Jespersen.

Et andet alternativ er gruppeture. Hvis man ønsker det, er der gode muligheder for at rejse sammen med andre fra Danmark og Skandinavien. I det tilfælde anbefaler Australienrejser følgende alternativer:

Australiens højdepunkter (20 dage): Rundrejse i Australien med dansk rejseleder, hvor steder som Dubai, Noosa, Fraser Island, Great Barrier Reef, Ayers Rock og Sydney besøges. Der er 4-stjerners hoteller under hele rejsen, og alle morgenmad og middage i Australien er inkluderet.

PS: Hotelstandarden findes i alle kategorier, fra ekstremt rimelig til den modsatte ende af skalaen. For dem som vil ha det bedste af det bedste, så har Australien både resorter og oplevelser i verdensklasse.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.