Annonce
Debat

Regnefejl. Egen medicin

Lokaldebat: Den politiske og administrative ledelse hyrede BDO til at finde de potentielle besparelserne i Assens Kommune på Social- og sundhedsområdet. BDO kom tilbage med beregninger, der viste uhyrlige besparelsesmuligheder i form af overflødig tid omregnet til personaleforbrug. Politikere og ledelsen kalder øvelsen for administrative besparelser. Sygeplejersker og sosu-assistenter skal fyres. Arbejdspladser skal nedlægges. Omsorgen og plejen for de ældre, syge og handicappede forringes.

Politikkerne ser glade til, for begrebet "administrative" betyder for dem, at de ikke behøver tage ansvar. Den administrative ledelse har jo selv sagt, at det er muligt at finde besparelserne.

Sygeplejersker og sosu-assistenter har peget på de uholdbare beregninger og fremført gode begrundelser, bl.a. at flere ældre holdes hjemme for at undgå dyre hospitalsindlæggelser.

Men når den politiske og administrative ledelse bliver opmærksom på en "regnefejl" på 3 mio. kr., er der ikke plads ved håndvasken. Så er undskyldningen, at budgetprocessen har været presset, at der ikke har været ordentlig tid.

Når det derimod er sygeplejersker og sosu-assistenter, der presses på tid, så kan det medføre fejl, der er livstruende for de ældre.

Er det ikke på tide, at politikere og den administrative ledelse i Assens Kommune overvejer nok engang? Eller fortsætter den politiske kynisme og nedskæringen af velfærden for de ældre, syge og handicappede blot?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce