Annonce
Faaborg-Midtfyn

Regnede med fremgang, men gik tilbage: - Det er mega skuffende

Den radikale spidskandidat Søren Hansen har svært ved at finde en grimasse, der kan passe, da han sammen med sin partifælle Anna Mette Skov Borring ser valgresultatet fra hans hjemstavn, Horne, tikke ind på storskærmen på rådhuset i Ringe. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Radikale Søren Hansen ærgrer sig over, at hans parti mistede et mandat trods en lille fremgang, men han glæder sig over posten som anden viceborgmester og en plads i Økonomiudvalget.

Faaborg-Midtfyn: Der var radikal fremgang på 0,3 procentpoint ved kommunalvalget, hvor partiet fik 5,3 procent af stemmerne. Men den lille fremgang blev til en halvering i antal medlemmer af kommunalbestyrelsen, da Radikale gik fra to mandater til kun ét mandat.

- Sidste gang var vi heldige at få et ekstra mandat i det valgtekniske samarbejde, men i år faldt det anderledes ud, siger Søren Hansen, hvis parti var i valgforbund med SF, der fik to mandater, og Enhedslisten, der fik et mandat.

- Det var mega skuffende. Jeg havde regnet med fremgang i Horne.

Søren Hansen, Radikale Venstre

Søren Hansen, der blev valgt med 375 personlige stemmer, kan dog glæde sig over, at han i den nye kommunalbestyrelse får titlen som anden viceborgmester samt en plads i Økonomiudvalget.

Annonce

- Det er vigtige områder for Radikale Venstre, siger Søren Hansen, der til daglig arbejder som skoleleder for Brobyskolerne.

Farvel til partifælle

Men den 48-årige radikale politiker ærgrer sig over, at han ikke længere skal have sin partifælle, 63-årige Anna Mette Skov Borring, med i kommunalbestyrelsen.

- Jeg kommer til at savne samarbejdet med Anna Mette. Det er ærgerligt, at vi ikke fortsat kan have to medlemmer af kommunalbestyrelsen, siger Søren Hansen.

Han måtte også selv notere en tilbagegang i antallet af personlige stemmer. Ved valget for fire år siden fik han under navnet Søren Hillers 455 stemmer, men denne gang måtte han nøjes med 375. Og på hans hjemmebane i Horne gik hans parti tilbage med 2,7 procentpoint.

- Det var mega skuffende. Jeg havde regnet med fremgang i Horne, sagde Søren Hansen tidligere på aftenen, da resultatet fra Horne tikkede ind på rådhuset i Ringe.

Anna Mette Skov Borring, som fik næstflest radikale stemmer, øgede sit stemmetal fra 295 til 324 stemmer. Men det var ikke nok for Anna Mette Skov Borring fra Årslev til at komme ind denne gang.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Faaborg-Midtfyn

Radikalt forslag: Send giftsprøjten på pension

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce