x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Red Barnet søger flere frivillige

Red Barnets familieoplevelsesklub var i 2019 på en sommerlejr ved Vadehavet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Red Barnet i Faaborg-Midtfyn har aldrig haft så mange aktiviteter som de seneste år. Men foreningen søger frivillige kræfter.

Faaborg-Midtfyn: Red Barnet i Faaborg-Midtfyn har ikke siden etableringen af en oplevelsesklub i 2012 haft så mange aktiviteter, som foreningen har haft de sidste par år. Men skal succesen fortsætte, er vi afhængige af, at vi får flere frivillige, oplyser Elna Johansen, formand for Red Barnet Faaborg-Midtfyn.

Foreningen har ordinær generalforsamling onsdag 19. februar kl. 19.00 i foreningshuset Guldhøj, Ringe.

Red Barnet Faaborg-Midtfyn har to forskellige tilbud. Dels en familieoplevelsesklub for socialt udsatte familier, dels ”Et godt fritidsliv for alle”, som er et tilbud i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og Røde Kors Faaborg, hvor børn i alderen 6-16 år kan få hjælp med at få et godt og aktivt fritidsliv.

- I familieoplevelsesklubben er der pt. 13 familier. Her tager vi på cirka otte endagsture om året. Desuden var vi i 2019 på en sommerlejr ved Vadehavet. Der har været god tilslutning til de fleste af turene. Men vi er afhængige af, at vi har nogle frivillige til at tage med og sørge for, at turene forløber godt, siger Elna Johansen og fortsætter:

- I ”Et godt fritidsliv for alle” er der cirka 225 børn tilknyttet. Tilbuddet blev startet som et forsøgsprojekt i 2015 og gjort permanent fra 2017. Det har været en succes fra starten med en stor fastholdelsesprocent af det enkelte barn i en fritidsaktivitet. På landsplan en af de højeste fastholdelsesprocenter. Dette skyldes ikke mindst den projektleder, der har stået for tilbuddet i Red Barnet, Helene Jacobsen. Desværre har hun valgt at stoppe og bruge sine kræfter andet sted, og vi står nu og mangler både projektleder og frivillige fritidsvejledere.

- I år fejrer Red Barnet i Danmark 75-års jubilæum den 14. marts, og den anledning har vi tænkt os at fejre lokalt med kage/kaffebord i Det gamle bibliotek i Faaborg, oplyser Elna Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce