Annonce
Langeland

Rebellen er glad: Tænderne kom på finansloven

Efter i lange tider at have kæmpet for det, får Rebellen fra Langeland, Ole Sørensen, nu "tænder på finansloven". Arkivfoto: Louise Koustrup
I den nyligt aftalte finanslov er der afsat millioner til tandpleje for de mest udsatte borgere. Det glæder især på bostedet Hjørnet.

LANGELAND: Med finansloven for 2020 er tandpleje til de mest udsatte borgere kommet på det nationale husholdnings-budget. Det bekræfter Sundhedsministeriet efter en henvendelse fra Tandlægeforeningen.

Nyheden glæder leder af bostedet Hjørnet, Ole Sørensen. Med finanslovens vedtagelse er der nemlig sat penge af til etableringen af en socialtandpleje i kommunerne. Sådan at de mest udsatte borgere kan få kigget tændere efter gratis.

Det er Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, der er gået sammen om at finde pengene. I første omgang 40 millioner kroner i 2020, herefter er det planen af afsætte 60 millioner kroner årligt i årene 2021-2023.

- Er det rigtigt? Det er jo fantastisk, at vi overhovedet er kommet på finansloven med de tænder, fortæller en tydeligt overrasket Ole Sørensen, da avisen overbringer ham nyheden.

Selv har Ole Sørensen, der også går under navnet "Rebellen", kæmpet for, at de mest udsatte borgere kunne få gratis tandlægehjælp.

- For min skyld måtte de gerne sende 10 millioner til Langeland og fordele de resterende penge i resten af landet. Der er virkelig behov for dem her, siger Ole Sørensen, der gerne ser et samarbejde med den nye børnetandpleje, som det lykkedes kommunen at finde i oktober.

Ikke som satspuljemidlerne

Det er endnu uklart, præcist hvordan midlerne til tandplejen skal fordeles. Selv håber Ole Sørensen, at det ikke bliver på samme måde som de tidligere satspuljemidler.

- Det var de store kommuner, som havde råd til at have folk ansat til at søge midlerne, der også fik dem. På den måde fik vi aldrig noget hernede på Langeland, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce