Annonce
Ærø

Reaktion på Imerco-lukning: - Det er meget ærgerligt

Eva Marie Albertsen. Foto: Peter Becher Damkjær
På gader og i butikker i Marstal er der ærgrelse over, at Imerco nu må dreje nøglen om.

Eva Marie Albertsen, indehaver af butikken Alberte

- Jeg synes, det er dybt beklageligt og så forfærdeligt. Og så kommer det jo til at gå ud over os alle sammen. Som erhvervsdrivende har det jo en effekt på os allesammen, når der er butik, der lukker, for det er jo butikker, der trækker kunder til, og som vi alle sammen nyder godt af.

- Men det er kunderne der bestemmer, og flere og flere af dem handler altså bare på nettet. Og det her kommer jeg til at kunne mærke. Det er 100 procent sikkert.

Annonce
Makka Kleist. Foto: Peter Becher Damkjær

Makka Kleist, Ærøskøbing

- Jeg synes, det er synd, det gør jeg da. Men det er også en butik, jeg synes er dyr. Jeg tror også, folk handler mere og mere på nettet, men så er der også mange, der hellere vil genbruge og ikke gider de dyrere mærkevarer. Man vil måske hellere have de billigere ting, der kan det samme, som det de sælger i Imerco.

Camilla Rene, Marstal

- Jeg hørte lige om lukningen i går, og jeg synes, det er vildt ærgerligt. Jeg har selv handlet der. Det ender jo med, at der bliver helt tomt. Jeg håber meget, der kommer en ny butik i lokalerne, så der kommer liv i gaden, for det er en stor butik at stå tom. Og ja, jeg har også selv nethandlet, men ikke de ting, man kan købe i Imerco. Mest børnetøj.

Camilla Rene. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Debat: Er den demokratiske proces sat ud af spil på Ærø?

Læserbrev: "Statsministeren har på Folketingets vegne sendt et forslag til EU om, at kun el-biler må køre frit i byer med over en million indbyggere. Forslaget er ikke vedtaget i Folketinget, der blot er orienteret gennem pressen". Mon ikke en statsminister, der på denne måde sætter den demokratiske proces ud af spil, ville få et mistillidsvotum? Et tænkt eksempel ja. Men det er netop det, Ærøs borgmester har gjort. Fremsat et forslag til Folketinget på Ærøs vegne om at fuldt landevejstilskud skal knyttes til emissionsfrie færger, uden overhovedet at have drøftet forslaget med nogen i kommunalbestyrelsen. Dermed sætter borgmesteren den demokratiske proces ud af spil. Samtidig snigløber han det tætte samarbejde, der gennem en musketer-ed gælder blandt de danske øer i forholdet til ønsket om at indføre landevejsprincippet året rundt. Det samarbejde er nu truet. Borgmesteren går enegang. Ærø har nemlig allerede en el-færge. Forslaget vil ses som en selvpromoverende enegang fra Ærøs side på bekostning af andre øers interesser. ÆrøPlus bakker fuldt og helt op om Danmarks målsætning om et grønnere og renere miljø, men tager afstand fra borgmesterens udemokratiske proces og undskylder overfor de andre øer, at vores borgmester har svigtet det årelange samarbejde. Naturligvis er Folketinget positiv overfor et sådant forslag. Ingen politiker vil være imod grøn omstilling. Men i denne sag vil forslaget blive brugt til at udskyde fuld trafikal ligestilling i årevis, indtil alle danske øer er parate. Endnu et skud i egen fod af Ærøs borgmester. Denne gang med konsekvenser ikke blot for os lokalt, men også for vores nærmeste ø-samarbejdspartnere.

Annonce