Annonce
Ærø For abonnenter

Rasmus fik kørekort af kommunen og gik ned med stress

Rasmus Olsen kan godt forstå, man fra kommunens side vil have taxa til Ærø, men han undrer og ærgrer sig over, at det - som han er det - er det sket på bekostning af chaufførerne. Foto: Peter Becher Damkjær.
Ærø Kommune hjalp Rasmus Olsen med at komme til at køre taxa på Ærø. Han er nu sygemeldt med stress og mener, at kommunen skulle tænke mere langsigtet end bare gå efter den billigste løsning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Tiden er mere end moden til at lukke plejecenter

Læserbrev: På kommunalbestyrelsesmødet den 19. februar 2020 blev det besluttet at nedlægge Gilleballehus. Det kan jeg godt forstå, at der bliver reageret på. Men tiden er mere end moden til det – og har efter min mening været det i et stykke tid. Intet er jo statisk. Heldigvis. Vi kan nu se, at den årelange indsats som vores dygtige hjemmepleje har gjort og gør, virker efter hensigten; nemlig at borgerne kan være længere tid i eget hjem. Der vil altid være behov for plejecentre i kommunen. Nu laver vi blot et tiltag, som kan sikre ældreplejen et stykke ud i fremtiden. Vi skal huske på, at plejecentre i 2020 ikke er det samme som et alderdomshjem var i 1990'erne. I dag kommer de ældre meget kortere tid på plejecenter, fordi så mange flere får hjælp i eget hjem. Det er i øvrigt også her jeg selv helst vil være, når jeg bliver gammel. Og når beslutningen er taget, så er det vigtigt for mig, at alle bliver behandlet godt i den kommende proces. At flytning af beboere, omrokering af personalet og den endelige lukning ikke trækker i langdrag. For når en så stor beslutning er taget, så vokser spøgelser for det ukendte sig hurtigt store. Kan man kalde det tvangsflytning af beboerne? Ja, det kan man godt, og heldigvis skal alle flyttes inden for en kort periode. Der vil ikke være meget ved, at være den sidste der skal lukke og slukke i en gammel bygning, hvor alt allerede er lukket ned. Jeg er glad for, at jeg tidligt i beslutningsprocessen fik indføjet, at Søkilden bliver omdannet til almindeligt plejecenter med 16 almindelige pladser, 15 skærmede pladser, samt en plads til demensaflastning. Der er nemlig også sket en udvikling på demensområdet, siden Søkilden blev bygget. Både de demente og deres pårørende vil ofte gerne vil være på et almindeligt plejecenter. Selvfølgelig er der udgifter fremover, som jeg gerne havde været foruden, men hvis vi ikke tager fat om udfordringerne nu, så bliver det aldrig bedre. Tak til Ældre og Sundhed for en god proces, og tak til de dygtige medarbejdere, som arbejder positivt med i dette projekt.

112

15-årig havde strømpistol med i skole

Annonce