Annonce
Debat

Rasende europæiske fodboldfans presser Odense til at vedtage letbanens etape 2

Rasende fodboldfans fra hele Europa har vendt deres pres mod Odense. Foto: Colourbox
Efter at rasende fodboldfans fra hele Europa fik bremset planerne om en liga for de rigeste klubber, skyllede protestbølgen videre og ramte torsdag aften Odense Byråd.

Politik: På bare 48 timer lykkedes det, ingen havde troet muligt: En folkelig bevægelse af rasende fodboldfans over hele Europa pressede de rigeste og mægtigste fodboldklubber til at aflyse deres plan om en piratliga, som de ikke selv kunne rykke ud af.

Men selv om bevægelsen dermed havde nået sit mål, havde den så meget fart på, at den ikke selv kunne standse.

Den væltede derfor ind over Danmark og ramte torsdag aften Odense

Annonce

Få minutters pres

Efter få minutters pres på rådhuset var byrådets stridende politikere blevet enige om at anlægge etape 2 af Odense Letbane til Seden med mulighed for forlængelse til Munkebo samt en sydlig udløber til Odense Zoo med mulighed for forlængelse til Bellinge.

Den konservative Kristian Guldfeldt (K) var indtil i aftes stærkt betænkelig ved at udvide letbanen. Han er rystet over forløbet:

- Hvad skete der lige der? Det ene øjeblik skændtes vi helt almindeligt om, hvorvidt der overhovedet var råd til en etape 2, eller om man skulle satse på busdrift, og så - vupti -  havde vi vedtaget etape 2.


Hvad skete der lige der?

Byrådsmedlem Kristian Guldfeldt (K)


Annonce

Vrede i Venstre

Etape 2 af Odense Letbane var af flere partier udset til at være hovedtema i valgkampen op til kommunalvalget i november.

Det bliver nu ikke til noget, og det ærgrer især by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V):

- Venstre i Odense har siden sidste valg forberedt sig benhårdt og målrettet på, at modstand mod letbanens etape 2 skulle være lokomotivet for vores valgtog. Så nu står vi efterladt på perronen og ved ikke rigtig, hvad vi skal føre valgkamp på, lyder det fra en skuffet Christoffer Lilleholt.

Annonce

Bekymret borgmester

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ser anderledes positivt på den uventede løsning af letbanestriden, men løfter også en advarende pegefinger:

- Når en protestbølge er så mægtig, at den kan få Uefa til at fremstå troværdig og folkelig, må den snildt kunne løse mindre problemer som global opvarmning eller krisen i Mellemøsten, siger han og tilføjer:

- Men jeg frygter, at protestbevægelsen bliver afsporet og gør noget dumt. For eksempel at løse bandekonflikten i Odense. Det vil jeg ikke tolerere. I hvert fald ikke på denne side af kommunalvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce