Annonce
Faaborg-Midtfyn

Rasende DF-politiker: - Lad os nu for helvede åbne de plejehjem

Jack Odgaard (DF) mener, at Faaborg-Midtfyn ligesom Nyborg bør tillade besøg på plejehjemmene, på trods af at retningslinjerne fra nationalt hold endnu ikke er meldt ud. Arkivfoto: Kim Rune
Lokalpolitiker Jack Odgaard fra Dansk Folkeparti er dybt skuffet over, at de ældre på plejehjemmene i Faaborg-Midtfyn endnu ikke kan få besøg. Udvalgsformand Herdis Hanghøi (V) vil se på muligheden.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: - Vi kan simpelthen ikke være det her bekendt. Vi praler af, at vi vil give de ældre en værdig alderdom. Det her er ikke en værdig alderdom.

Sådan lyder de hårde ord fra DF'eren Jack Odgaard.

Han sidder i Faaborg-Midtfyn Kommunes Sundheds- og Omsorgsudvalg, og han er skuffet over, at det endnu ikke er muligt at besøge de ældre på kommunens plejehjem.

- Der er en kvinde, der har ringet til mig. Hendes mand kom på alderdomshjem lige inden coronaen, men nu er manden overbevist om, at familien har afskåret ham. Det er så frygteligt, siger Jack Odgaard.

- Nogle bliver jo mere syge af det her, end hvis de skulle igennem en gang corona. Lad os nu for helvede åbne for de plejehjem, så pårørende kan komme på udendørs besøg under ordnede forhold, tilføjer han.

Alle besøg på plejehjemmene - også gymnastiktimer - er i øjeblikket aflyst. Jack Odgaard fra Dansk Folkeparti mener dog, at det kun kan gå for langsomt at åbne for udendørs besøg. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Gør som Nyborg

Efter en del forvirring omkring besøg på plejehjem, meldte sundhedsmyndighederne for to uger siden ud, at udendørs besøg er tilladte. Men retningslinjerne, altså den konkrete drejebog fra Kommunernes Landsforening, mangler fortsat.

Det er den drejebog, som Faaborg-Midtfyn Kommune venter på, har kommunaldirektør Helle Vibeke Carstensen tidligere meldt ud - en drejebog som gentagende gange er blevet udskudt.

Andre kommuner har imidlertid valgt en anden vej. Nyborg Kommune tillod for eksempel besøg så hurtigt, som det kunne lade sig gøre. Allerede fra lørdag den 25. april.

Jack Odgaard mener, at Faaborg-Midtfyn bør følge i Nyborgs fodspor.

- Jeg synes simpelthen, vi er ti dage bagud. Vi har ventet og ventet på at få de retningslinjer, som de fleste fynske kommuner har besluttet at følge. Men nu bliver vi nødt til at finde ud af et eller andet, siger han.

- Men er det ikke også vigtigt at genåbne på en sikker måde? Og være sikker på, at det er sikkert?

- Jo, men hvornår ved du, at det er sikkert? Der er ikke nogen, der har en kæft forstand på, hvad det her corona er. De snakker om, at det har kørt i længere tid end først antaget, og det er ikke kun gamle, men også unge, som dør af det.

- Men er usikkerheden ikke netop en grund til at være ekstra forsigtige?

- Jo, det skal vi også være. Vi skal spritte af, holde to meters afstand, være udendørs og tage de forholdsregler, vi kan. Men der er ingen undskyldning for ikke at genåbne, mener Jack Odgaard.

Annonce

Formand vil undersøge muligheden

Formand for Ældrerådet i Faaborg-Midtfyn, Henning Spangsberg, håber også på en snarlig genåbning, men mener, at de ældre og ansattes sundhed kommer i første række.

- Men jeg kan også konstatere, at nogle af ældre kommer udenfor og går ture med de ansatte nogle steder. Så burde man også kunne etablere en eller anden form for kontakt. Det er min personlige holdning, lyder det fra Henning Spangsberg, der ikke har haft mulighed for at mødes med resten af Ældrerådet for at drøfte sagen i denne tid.

Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Herdis Hanghøi (V) vil se på muligheden for at gøre som Nyborg og drøfte det næste gang, hun mødes med embedsmændene.

- Det er snart to måneder siden, at plejehjemmene lukkede ned for besøg. Og det er over to uger siden, at der kom klaring på, at besøgene faktisk er tilladte. Går der ikke lang tid? Begynder det ikke snart at haste?

- Om det haster, er måske et temperamentsspørgsmål. Vi skal være sikre på, at vi ikke spreder smitten. Det er det, vi hele tiden har været bange for; at hvis man åbner for meget og for hurtigt, så kan sygehusene ikke følge med, og det ville være en katastrofal situation at stå i, siger hun.

Men Herdis Hanghøi erkender, at der også er konsekvenser ved at vente med at åbne.

- Det er ikke sort eller hvidt. Der er negative sider ved begge dele. Og særligt ensomheden skal vi være meget opmærksomme på. Jeg håber snart, at KL kommer med klare udmeldinger.

- Vil det sige, at du vil vente på KL's udmeldinger og ikke gå samme vej som Nyborg?

- Det vil jeg diskutere med fagpersonerne i kommunen, inden jeg tør åbne op. Men jeg kan sagtens forstå, der er et ønske, lyder det fra Herdis Hanghøi.

Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Herdis Hanghøi (V), mener, at sikkerheden for de ældre og de ansatte kommer først. Hun vil dog drøfte muligheden for at tillade besøg med administrationen. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Annonce