Annonce
Navne

Ramt af sort uheld på Dronningens fødselsdag: Dannebrog kom alligevel ikke op hos Dansk Sprognævn

I denne tid er statslige myndigheder ikke forpligtet til at hejse Dannebrog på officielle flagdage. Dansk Sprognævn i Bogense ønskede alligevel at gøre det og havde indgået en aftale med Nordfyns Kommune om praktisk hjælp. Men som man kan se, nåede Dannebrog aldrig til tops på Dronningens fødselsdag. Foto: Henrik Larsen

Bogense: De læsere, der har fulgt med i ugens lettere kuriøse føljeton om Dannebrog blev hejst ved Dansk Sprognævn på Dronningens fødselsdag, i dag fredag, er måske også nysgerrige efter at kende svaret.

Og som man kan se på billedet, der er taget fredag formiddag, står flagstangen lige så bar hen som et træ uden blade.

Under corona har Justitsministeriet dispenseret fra reglerne, så statslige myndigheder ikke behøver flage på officielle flagdage, hvis det er for praktisk besværligt, når mange arbejder hjemmefra. Det er tilfældet hos Dansk Sprognævn. For alligevel at højtideligholde majestætens fødselsdag indgik sprognævnet en aftale med Nordfyns Kommune.

Annonce

Sort uheld

Aftalen var, at et kyndigt kommunalt menneske med ekspetise i flaghejsning fredag morgen skulle sende Dannebrog til tops. Det gjorde han også sit bedste for, men så....

- Blev vi ramt af sort uheld, som Thomas Hestbæk Andersen, direktør for sprognævnet, udtrykker det.

Uheldet bestod i, at flaglinen af ukendte årsager sprang. Så svaret på fredagens flagstang uden flag er, at både Dansk Sprognævn og Nordfyns Kommune har haft de bedste intentioner, men blev bremset af et uheld, der var noget nær umuligt at forudse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce